VIDEO Transferul unui fotbalist român în Serie A i-a surprins pe toți! Antrenorul: ”Nu îl cunosc”, presa din Italia: ”Trebuie remodelat în întregime”

mihai popa fc voluntari Ivan Juric Massimo Cataldi Torino Stranieri
Cătălin Parfene
Data publicarii: Miercuri 28 Iunie 2023, 11:36
Data actualizarii: Miercuri 28 Iunie 2023, 12:33

Mihai Popa a semnat un contract pe trei sezoane cu Torino, echipă antrenată de croatul Ivan Juric.

”Torino Football Club are plăcerea de a anunța transferul jucătorului Mihai Popa, începând cu data de 1 iulie 2023. 

Popa s-a născut la Constanța, România, la 12 octombrie 2000. Înalt de 190 cm, portarul a crescut la Academia Hagi și a debutat la profesioniști la Farul Constanța”, preciza clubul din Serie A într-un comunicat pe site-ul oficial, datat 8 iunie.

Portarul Mihai Popa a ajuns în Serie A din postura de jucător liber de contract

Ultima dată la FC Voluntari, goalkeeper-ul în vârstă de 22 de ani a semnat o înțelegere pe trei sezoane cu Torino, care nu a plătit niciun ban pe român, ajuns în Serie A din postura de jucător liber de contract.

Transferul a surprins pe toată lumea, în condițiile în care Popa, în ciuda talentului său, nu a fost în ultimul sezon nici măcar portarul titular al naționalei de tineret.

Ivan Juric, antrenorul lui Torino, nu îl știa pe român

”Popa? Nu îl cunosc. Sport.ro

Dacă am încredere în scouteri? Fiecare își face treaba”, spunea în luna mai, când transferul era practic deja perfectat, antrenorul Ivan Juric, croatul care o pregătește pe Torino din 2021.

Iar Torino Granata, site destinat suporterilor clubului Torino, a remarcat cu surprindere prezența lui Mihai Popa doar pe banca de rezerve la ultimele două partide de la Euro Under-21 și a subliniat rolul pe care trebuie să îl aibă noul antrenor de portari de la echipă, Massimo Cataldi, foarte apreciat în Peninsulă.

Misiunea ”creatorului de portari” Massimo Cataldi

”De la 1 iulie, Cataldi, care a lucrat deja cu Juric la Verona, va prelua locul lui Paolo Di Sarno și, potrivit Tuttosport, va lucra cu Milinkovic-Savic (n.r. - portarul titular al lui Torino) mai ales la sincronizarea ieșirilor, precum și la șuturile pe jos. Sport.ro

Va încerca să-i accelereze reflexele, începând cu picioarele, care vor trebui să fie mai flexate, având în vedere cei 202 centimetri ai lui Vanja, ceea ce îi va permite să se perfecționeze. Sport.ro

Completă însă va fi munca la Popa, portarul României Under-21, care va trebui remodelat în întregime”, a explicat Torino Granata, care l-a prezentat pe Cataldi drept ”creatorul de portari”.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!