EXCLUSIV Clubul din Serie A cu trei fotbaliști români la prima echipă: niciunul dintre ei nu contează pentru naționala României! ”Am mai făcut un pas spre visul meu”

Andres Sfait Andrei Motoc Echipa Nationala Flavius Daniliuc Salernitana Stranieri
Cătălin Parfene
Data publicarii: Marti 16 Mai 2023, 07:55
Data actualizarii: Marti 16 Mai 2023, 07:55

Flavius Daniliuc, Andrei Moțoc și Andres Sfait se află sub contract cu Salernitana: primul este titular, al doilea a debutat și el în Serie A, iar al treilea a fost în premieră rezervă la seniori în penultima etapă din campionatul Italiei.

Salernitana, echipă din Serie A, are în lot trei fotbaliști români, toți tineri, care nu contează însă pentru naționalele României.

Flavius Daniliuc a debutat pentru Austria, dar rămâne tot ”românul Daniliuc” pentru italieni

Flavius Daniliuc (fundaș central, 22 de ani împliniți luna trecută), deja fotbalist cunoscut, este titular și a debutat de curând la naționala mare a Austriei în preliminariile Euro 2024, unde l-a ținut pe banca de rezerve pe David Alaba de la Real Madrid. 

Chiar și așa, italienii vorbesc mereu despre ”românul Daniliuc” (fotbalistul este născut în Viena din părinți originari din Suceava), cum s-a întâmplat și după prestația sa din ultima etapă, în 1-0 cu Atalanta.

”Mereu bine poziționat, românul nu face greșeli și domină la mingile înalte. Hojlund este un adversar dificil, dar Daniliuc îl ține sub control cu multă luciditate”, a scris Tuttomercatoweb.

Andrei Moțoc sau cum Chișinăul i-a luat fața Bucureștiului

Andrei Moțoc (fundaș central sau mijlocaș defensiv, 21 de ani împliniți tot în aprilie) a debutat încă din sezonul trecut în Serie A și a fost prezentat în exclusivitate pentru România de Sport.ro (articolul ”Capul lui Moțoc vrem!”).

Fotbalist cu dublă cetățenie, română și moldovenească, Moțoc nu bifase nicio convocare la vreuna dintre cele două naționale până la momentul debutului său. 

Federația de la Chișinău s-a mișcat mai repede decât FRF și Andrei a devenit internațional de tineret al Republicii Moldova. 

După 13 meciuri pe banca de rezerve a Salernitanei în acest sezon, el a fost împrumutat în ianuarie la Siena și va reveni în vară la clubul din Salerno.

Andres Sfait așteaptă debutul în Serie A la 18 ani

Andres Sfait (mijlocaș ofensiv, 18 ani, din Cluj-Napoca) este ultimul sosit în lotul lui Paulo Sousa, fostul mare fotbalist portughez (dublu câștigător de Champions League) revenit în februarie în ”Il Calcio”, unde anterior a jucat la Juventus Torino, Inter Milano și Parma și a antrenat la Fiorentina.

Sfait, transferat în vară de la SV Grodig, din liga a treia austriacă, a avut evoluții excelente la Primavera și a fost convocat în premieră în penultima etapă, fiind rezervă în 1-2 cu Empoli.

Andres Sfait pentru Sport.ro: ”Nu m-am așteptat la o convocare atât de repede”

”Eu, drept să spun, nu m-am așteptat la o convocare atât de repede! Când am primit vestea, am fost un pic luat prin surprindere. 

Timpul petrecut cu prima echipă într-un meci în deplasare a fost extraordinar, deși eu mă antrenez permanent cu seniorii. 

Am avut parte de experiențe noi cu băieții, de la drumul cu trenul până la cele două zile petrecute în hotel, ceea ce a contat foarte mult. 

Toate acestea mi-au dat și mai multă încredere și știu că am mai făcut un pas spre visul meu.

”Am ajuns în Serie A din liga a treia, nimic nu este imposibil!” 

În ziua meciului m-am simțit încărcat cu energie pozitivă și pot spune că nu am avut prea multe emoții când Mister (n.r. - antrenorul principal Paulo Sousa) m-a trimis la încălzire. 

Chiar dacă nu am debutat încă, nu sunt supărat, ba chiar acum sunt mult mai motivat! 

Datorită muncii și disciplinei de zi cu zi, îmi dau seama că nimic nu este imposibil, chiar dacă eu am ajuns în Serie A din liga a treia austriacă, important e să nu renunți niciodată la visul tău!”, a declarat Andres Sfait pentru Sport.ro.

Video cu ”dubla” lui Andres Sfait în Salernitana - Virtus Entella 3-0 din campionatul Primavera

Foto și video: US Salernitana 1919

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!