Stranieri

Stanciu, dezvăluiri despre metodele de pregătire de la Slavia: „După 10 zile de antrenament, dormi o săptămână!”

Nicolae Stanciu (28 de ani) traversează una dintre cele mai bune perioade din cariera sa de fotbalist.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 08 Ianuarie 2022, 14:52
Data actualizarii: Sambata 08 Ianuarie 2022, 14:57

Stanciu este căpitanul lui Slavia Praga și a îmbrăcat de 27 de ori tricoul campioanei Cehiei în acest sezon, reușind să marcheze trei goluri și să ofere opt pase decisive.

Mijlocașul ofensiv este de părere că principalul merit pentru evoluțiile sale îl au antrenamentele foarte dure de care are parte la Slavia, despre care spune că sunt mai dificile decât cele de care avea parte la FCSB, sub comanda lui Thomas Neubert.

„Sunt puțin peste ce făceam la FCSB (antrenamentele)! Bine, corpul meu poate simte efortul în alt mod și acum mi se pare mult mai lejer. Când am ajuns la Steaua, aveam 20 de ani și nu eram obișnuit cu acele antrenamente. Atunci simțeam că erau mult mai grele, dar ce-am găsit la Slavia m-a dat un pic peste cap.

Perioada de cantonamente, alergările pe care le facem, intensitatea din timpul antrenamentelor e mult mai mare decât ce făceam la Steaua. Lucrul ăsta s-a văzut în Europa când jucam. În grupele de Champions eram echipa cu cei mai mulți kilometri alergați. Aici, în campionat sunt meciuri și cu echipe mai slab cotate și nu poți să-ți dai seama că suntem cel mai bine pregătiți fizic din competiție. În Europa s-a văzut nivelul nostru de pregătire din cantonamentele dure pe care le facem.

Și preparatorul, dar și de la antrenori vin antrenamentele. 10-12 zile, cât ține primul cantonament, avem câte două antrenamente pe zi. Chiar dacă unul e cu mingea, te păcălește. Ai nevoie de intensitate, faci multe sprinturi. După perioada asta de 10-12 zile, chiar îți vine să dormi o săptămână!”, a spus Nicolae Stanciu, potrivit gsp.ro.

Nicușor Stanciu are în palmares zece trofee. Două titluri de campion cu FCSB, un titlu de campion al Belgiei cu Anderlecht, de două ori campion al Cehiei cu Slavia Praga, două Cupe ale României, o Supercupă a României, o Supercupă a Belgiei și o Cupă a Cehiei a cucerit mijlocașul până acum.

Slavia Praga ocupă primul loc în campionatul Cehiei, cu 48 de puncte, cu unul mai mult decât Plzen, ocupanta locului secund. Sparta Praga completează podiumul, cu 45 de puncte.

Modifică setările cookies