Stranieri

Scandal imens în Turcia după derby-ul lui Moruțan și Cicâldău: ”Penalty-ul trebuia repetat!”

Lovitura de la 11 metri a fost ratată de Galatasaray în finalul meciului pierdut cu Beșiktaș.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 26 Octombrie 2021, 09:52
Data actualizarii: Marti 26 Octombrie 2021, 10:01

Galatasaray a pierdut aseară derby-ul istoric cu numărul 350 împotriva lui Beșiktaș, scor 1-2, meci în care Moruțan și marcatorul Cicâldău au fost titulari.

Spre finalul meciului, în minutul 81, Galata a primit un penalty pe care în mod normal trebuia să îl execute Cicâldău, după cum a explicat chiar antrenorul Fatih Terim.

Terim: ”Cicâldău trebuia să bată penalty-ul”

„Alex este executantul nostru la penalty-uri. Mostafa a luat mingea și a spus că bate el. Ar fi trebuit să îl lase pe Cicâldău. Noi avem stabiliți executanții penalty-urilor. 

Aici, Alex nu ar fi trebuit să renunțe la balon. Trebuia să îi spună: 'Eu sunt executantul echipei, eu trebuie să trag'”, a spus Terim, citat de Fotomac.

Eroarea este a arbitrului, nu a sistemului VAR

Mostafa Mohamed a ratat lovitura de la 11 metri, însă reluările au demonstrat că execuția trebuia repetată pentru că mai mulți jucători, din ambele echipe, erau intrați în careu înainte de lovirea mingii de la punctul cu var. 

”Penalty-ul trebuia repetat”, au titrat atât Milliyet, cât și Hurriyet. Publicațiile din Turcia au precizat că în acest caz este vorba despre o eroare clară de arbitraj, fără legătură cu sistemul VAR.

”Fie că s-a marcat sau nu, arbitrul trebuia să indice repetarea loviturii de la 11 metri. VAR nu avea nicio treabă, ar fi fost cazul de VAR doar dacă portarul nu stătea pe linie, dar el a apărat regulamentar”, a explicat Milliyet.

Modifică setările cookies