Ireal! În al câtelea derby Beșiktaș-Galatasaray din istorie vor juca azi Moruțan și Cicâldău

Olimpiu Morutan Alexandru Cicaldau Besiktas Fatih Terim Galatasaray Stranieri
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 25 Octombrie 2021, 08:19
Data actualizarii: Luni 25 Octombrie 2021, 08:55

Primul dintre români este considerat ”omul cheie” al lui Fatih Terim.

Internaționalii român Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău vor participa în această seară la un moment istoric al fotbalului din Turcia.

Derby-ul Beșiktaș - Galatasaray se va disputa pentru a 350-a oară, de data aceasta în etapa a zecea din Superlig.

Cim-Bom-Bom este peste Beșiktaș

Prima întâlnire dintre cele două cluburi uriașe din Istanbul a avut loc acum 97 de ani, pe 22 august 1924, și Beșiktaș a câștigat atunci cu 2-0. 

Cotidianul turc Fanatik ne prezintă și statistica celor 349 de întâlniri directe de până acum: 123 de victorii pentru Galata, 112 pentru ”vulturii negri”, 114 egaluri și golaveraj superior echipei Cim-Bom-Bom, 487-456.

Beșiktaș va avea 20.000 de fani pe stadion

Meciul se va juca pe ”Vodafone Park”, noul stadion inaugurat în 2016, acolo unde Beșiktaș nu a pierdut niciodată în fața rivalei și unde sunt așteptați 20.000 de suporteri ai gazdelor, adică jumătate din capacitatea stadionului, conform normelor anti-Covid.

La oaspeți, Olimpiu Moruțan este dat ca titular cert, presa din Turcia considerându-l pe român unul din cei doi jucători cheie ai lui Fatih Terim, alături de Kerem Akturkoglu. 

”Moruțan, omul cheie de la Galatasaray, va încerca să facă diferența cu tehnica sa”, a scris tot Fanatik. Cotidianul turc apreciază că antrenorul Fatih Terim îl va folosi în această seară și pe Cicâldău încă din primul minut.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!