Stranieri

Ireal! În al câtelea derby Beșiktaș-Galatasaray din istorie vor juca azi Moruțan și Cicâldău

Primul dintre români este considerat ”omul cheie” al lui Fatih Terim.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 25 Octombrie 2021, 08:19
Data actualizarii: Luni 25 Octombrie 2021, 08:55

Internaționalii român Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău vor participa în această seară la un moment istoric al fotbalului din Turcia.

Derby-ul Beșiktaș - Galatasaray se va disputa pentru a 350-a oară, de data aceasta în etapa a zecea din Superlig.

Cim-Bom-Bom este peste Beșiktaș

Prima întâlnire dintre cele două cluburi uriașe din Istanbul a avut loc acum 97 de ani, pe 22 august 1924, și Beșiktaș a câștigat atunci cu 2-0. 

Cotidianul turc Fanatik ne prezintă și statistica celor 349 de întâlniri directe de până acum: 123 de victorii pentru Galata, 112 pentru ”vulturii negri”, 114 egaluri și golaveraj superior echipei Cim-Bom-Bom, 487-456.

Beșiktaș va avea 20.000 de fani pe stadion

Meciul se va juca pe ”Vodafone Park”, noul stadion inaugurat în 2016, acolo unde Beșiktaș nu a pierdut niciodată în fața rivalei și unde sunt așteptați 20.000 de suporteri ai gazdelor, adică jumătate din capacitatea stadionului, conform normelor anti-Covid.

La oaspeți, Olimpiu Moruțan este dat ca titular cert, presa din Turcia considerându-l pe român unul din cei doi jucători cheie ai lui Fatih Terim, alături de Kerem Akturkoglu. 

”Moruțan, omul cheie de la Galatasaray, va încerca să facă diferența cu tehnica sa”, a scris tot Fanatik. Cotidianul turc apreciază că antrenorul Fatih Terim îl va folosi în această seară și pe Cicâldău încă din primul minut.

Modifică setările cookies