Danny Barbir Astra Giurgiu Manchester City Oakland Roots West Bromwich Albion Stranieri

VIDEO Românul trecut pe la Manchester City, West Bromwich și Astra Giurgiu și-a găsit echipă în America

Fundașul central, acum în vârstă de 23 de ani, a evoluat inclusiv la un Campionat Mondial de juniori.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 21 Ianuarie 2022, 10:10
Data actualizarii: Vineri 21 Ianuarie 2022, 10:14

Daniel Barbir (23 de ani), fosta mare speranță de origine română a soccer-ului din SUA, a revenit pe continentul nord-american după o perioadă mai lungă petrecută în Europa.

Fundașul central de 1,91 metri cu dublă cetățenie, română și americană, a evoluat la Manchester City, West Bromwich Albion, Stoke City, Astra Giurgiu și SV Sandhausen, însă trecerea de la juniori la seniori a fost una dificilă.

De la Campionatul Mondial în Liga 3 din România

Participant cu naționala SUA la Campionatul Mondial Under-17 din 2015, Barbir a prins selecții la toate reprezentativele de juniori americane și în februarie 2018 semna un contract pe trei sezoane și jumătate cu Astra Giurgiu, pe atunci în Liga 1. 

”Este un tânăr interesant, în care am încredere, poate progresa foarte mult”, spunea atunci preşedintele clubului, Dani Coman, despre jucătorul româno-american. 

Barbir nu a prins însă niciun meci la Astra și a jucat doar la echipa secundă, în Liga 3.

A semnat zilele trecute cu Oakland Roots

Tot la o formație satelit din ligile inferioare americane, Sporting Kansas City II, a evoluat și după întoarcerea din Europa. 

Zilele trecute, Barbir a semnat un contract cu Oakland Roots, club din California care evoluează în USL Championship, echivalentul diviziei secunde din Statele Unite, imediat sub Major League Soccer.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!