GALERIE FOTO ”Neymar de România” a debutat pentru naționala Ungariei! Juniorul din Oradea a fost titular în 3-1 cu Italia la Under 19

Mario Simut Neymar Szombathely Haladas Ungaria West Ham United Stranieri
Cătălin Parfene
Data publicarii: Marti 16 Noiembrie 2021, 13:02
Data actualizarii: Marti 16 Noiembrie 2021, 13:10

În aceeași zi, România Under 20 a pierdut cu 0-7 în fața selecționatei similare a Italiei.

Două rezultate în amicalele de ieri au atras atenția: România U20 - Italia U20 0-7 și Ungaria U19 - Italia U19 3-1, meci în care românul Mario Simuț a fost titular la învingători.

Simuț (18 ani) a început fotbalul în Oradea și joacă la Szombathely Haladas, liderul din liga secundă maghiară, după ce a mai evoluat în Anglia la academia lui West Ham și la Welling United. 

El a fost convocat în premieră la naționala Under 19 a Ungariei pentru dubla cu Italia. 

A fost schimbat în minutul 84

În primul meci, pierdut de maghiari cu 0-1, Simuț a intrat pe final, în timp ce aseară a fost titular în victoria cu 3-1. 

Mijlocașul ofensiv a avut prima mare ocazie a meciului de la Telki, în minutul 20, a contribuit cu o centrare la golul al doilea al maghiarilor și a evoluat până în minutul 84, când a fost schimbat. ”Simuț a arătat un fotbal bun”, a notat haladas.hu. 

”În dicționarul meu nu există termenul de meci amical, principiul meu este că trebuie să jucăm mereu la victorie”, a spus antrenorul echipei Ungariei, Krisztian Timar. Juniorii maghiari sunt calificați la Turul de Elită al Campionatului European Under 19 din 2022 după ce au câștigat grupa preliminară.

Cum l-a ”depășit” pe Neymar

În acest an, la finalul unui antrenament, Simuț a reușit o execuție spectaculoasă, ”inventată” de Neymar

Juniorul născut în Oradea l-a imitat perfect pe starul brazilian de la PSG, ba chiar a reușit să trimită mingea în poartă, în timp ce Neymar nimerise bara.

Foto: mlsz.hu

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!