Olimpiu Moruțan, lăudat de un campion mondial: "Mi-a spus că am luat un fenomen"

Olimpiu Morutan Andrea Pirlo Pisa Stranieri
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 29 Decembrie 2022, 20:31
Data actualizarii: Joi 29 Decembrie 2022, 20:39

Împrumutat de Galatasaray la Pisa, în Serie B, Olimpiu Moruțan (23 de ani) poate fi protagonistul unui transfer chiar în această iarnă.

Olimpiu Moruţan a fost lăudat de fostul mare mijlocaş Andrea Pirlo, a dezvăluit, pentru ziarul La Repubblica, Giovanni Corrado, preşedintele clubului Pisa, din Serie B.

Olimpiu Moruţan a venit la începutul lui august de la Galatasaray la Pisa, unde este coleg cu Marius Marin şi Adrian Rus. În Turcia, el a fost remarcat de Andrea Pirlo, care pregăteşte din luna iunie echipa Fatih Karagumruk.

"Anul trecut am avut puţini jucători pregătiţi pentru salt, anul acesta sunt mult mai mulţi. Toure este la mare căutare, la fel Beruatto şi Marin, în timp ce Moruţan îi surprinde doar pe cei care nu l-au cunoscut", a afirmat Giovanni Corrado.

El s-a referit la Olimpiu Moruţan: "La Forte dei Marmi l-am întâlnit pe Pirlo care antrenează în Turcia şi mi-a spus că noi am luat un fenomen."

Olimpiu Moruţan este fotbalistul cu cele mai multe pase decisive, şapte, în turul Serie B, internaţionalul român fiind la egalitate cu Luca Tremolada. În afara celor şapte assist-uri, Olimpiu Moruţan are şi patru goluri în cele 17 meciuri disputate în campionat pentru actuala sa echipă.

Pisa, care are ca obiectiv promovarea în Serie A, este pe poziţia a 5-a a clasamentului, cu 29 de puncte.

Olimpiu Moruțan, cel mai bun jucător pentru Pisa și România în luna noiembrie 

Olimpiu Moruțan a renăscut la Pisa. Mijlocașul ofensiv a marcat 4 goluri și a oferit 7 pase decisive în Serie B, în cele 16 partide în care a fost utilizat. Evoluțiile bune au continuat și la echipa națională. În înfrângerea cu Slovenia, 1-2, a intrat foarte bine în actul secund, iar contra Moldovei, 5-0, a marcat primul gol pentru România. 

Jocul bun al lui Olimpiu Moruțan s-a soldat cu două premii. Federația Română de Fotbal l-a desemnat tricolorul lunii noiembrie, fiind ales exclusiv de votul suporterilor, ca la câteva zile Pisa să-l onoreze cu aceeași distincție. 

"Olimpiu Morutan este jucătorul cu cele mai multe voturi pentru luna noiembrie în cadrul concursului 'Jucătorul lunii' creat în colaborare cu Batini – Incisioni și Digital Printing, partener istoric pentru Pisa Sporting Club", este mesajul transmis de Pisa. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!