GALERIE FOTO Românul Simuț, om de bază în naționala Ungariei! A fost din nou titular, în victoria cu Danemarca

Mario Simut Alex Gondor Nationala Ungariei oradea Szombathely Haladas Stranieri
Cătălin Parfene
Data publicarii: Sambata 26 Februarie 2022, 14:33
Data actualizarii: Sambata 26 Februarie 2022, 14:50

Tânărul fotbalist născut în Oradea a evoluat la West Ham și acum este legitimat la Szombathely Haladas.

După ce a debutat în luna noiembrie a anului trecut pentru naționala Under 19 a Ungariei, mijlocașul ofensiv Mario Simuț a jucat din nou titular zilele trecute, în amicalul câștigat cu Danemarca, scor 3-2.

Partida s-a disputat în Spania, la San Pedro del Pinatar, iar maghiarii au obținut victoria printr-un gol marcat în minutul 90.

Tânărul fotbalist născut în Oradea a evoluat până în minutul 58, iar pentru el urmează acum calificările pentru Campionatul European Under 19, care se vor desfășura în luna martie.

A fost titular și în succesul cu Italia, scor 3-1

Simuț (18 ani) a început fotbalul în Oradea și joacă la Szombathely Haladas, echipă din liga secundă maghiară, după ce a mai evoluat în Anglia la academia lui West Ham și la Welling United. 

El a fost convocat în premieră la selecționata maghiară în noiembrie 2021, pentru o dublă cu Italia. 

În primul meci, pierdut de maghiari cu 0-1, Simuț a intrat pe final, în timp ce în al doilea a fost titular în victoria cu 3-1 și a contribuit cu o centrare la unul dintre golurile Ungariei.

A mai fost chemat la lot și în luna ianuarie a acestui an, pentru amicalele cu Bosnia, dar a devenit indisponibil din cauza infectării cu Covid.

Încă un junior român a debutat la naționala Ungariei în această lună

Acum câteva zile, un alt tânăr fotbalist român, fundașul Alex Gondor, a debutat pentru selecționata Ungariei, dar la categoria Under 17.

Și el originar din Oradea și legitimat la Illes Akademia/Szombathely Haladas, Gondor a jucat titular în cele două meciuri amicale disputate de naționala de juniori maghiară cu Elveția, scoruri 5-2 și 2-2.

Foto: whufc.com, mlsz.hu, haladas.hu, Facebook

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!