În sfârșit! Când va debuta Nicolae Stanciu în campionatul din China

Nicolae Stanciu China Ronaldo Deaconu Shaanxi Chang an Athletic Wuhan Three Towns Stranieri
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 24 Mai 2022, 12:15
Data actualizarii: Marti 24 Mai 2022, 12:18

Internaționalul român s-a transferat în acest an la Wuhan Three Towns, echipă nou promovată în prima ligă chineză.

Campionatul de fotbal al Chinei se va relua pe 3 iunie, au anunţat luni organizatorii, citaţi de AFP, dar condiţiile se anunţă draconice, între carantină obligatorie pentru jucători şi stadioane probabil cu porţile închise pentru a lupta împotriva epidemiei de Covid-19, informează AFP.

Cele 18 echipe vor juca în trei oraşe (Dalian, Haikou şi Meizhou), precizează Federaţia chineză într-un comunicat.

Cu sau fără suporteri la meciurile din China?

Federaţia nu a anunţat, în schimb, dacă suporterii vor fi autorizaţi să asiste la meciuri. Analiştii sportivi chinezi se aşteaptă ca meciurile să se dispute în aceeaşi manieră ca la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 de la Beijing, în cursul cărora un mic număr de persoane triate au putut asista la întreceri, după ce au fost supuse la mai multe teste de depistare.

Mai multe echipe, între care vicecampioana Chinei, Shanghai Port, şi rivala sa Shanghai Shenhua au ajuns la Dalian şi au intrat într-o carantină de trei săptămâni în hotelurile lor, conform presei chineze.

Numeroase competiții sportive au fost anulate de chinezi din cauza pandemiei

China a anulat numeroase competiţii sportive de la debutul pandemiei, pentru a evita propagarea virusului. Săptămâna trecută, ţara asiatică a anunţat că renunţă la găzduirea Cupei Asiei 2023 la fotbal, în ciuda miliardelor de dolari cheltuite pentru construirea a opt noi stadioane şi renovarea altora.

China se confruntă de mai multe săptămâni cu o creştere a cazurilor de Covid-19, cea mai severă după primăvara lui 2020.

Mijlocaşul român Nicolae Stanciu va evolua la echipa de primă ligă Wuhan Three Towns, iar în eşalonul secund va juca Ronaldo Deaconu, la Shaanxi Chang'an Athletic.

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!