Stranieri

Stanciu cel Mare! Încă nu a debutat, dar este cel mai scump transfer și al doilea cel mai valoros fotbalist din China

Mijlocașul român a semnat în acest an un contract pe trei sezoane cu Wuhan Three Towns, echipă nou-promovată în Chinese Super League.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 04 Mai 2022, 17:05
Data actualizarii: Miercuri 04 Mai 2022, 17:04

Nicolae Stanciu s-a transferat la începutul acestui an în China, la nou-promovata Wuhan Three Towns, pentru care nu a apucat încă să debuteze, având în vedere că Chinese Super League este programată să înceapă pe data de 14 mai.

Românul a semnat un contract pe trei sezoane, iar Wuhan a plătit 4 milioane de euro celor de la Slavia Praga, sumă care reprezintă cel mai scump transfer din acest an realizat în campionatul Chinei.

Doar brazilianul Oscar (ex-Chelsea) îl depășește pe Stanciu

Altădată o veritabilă colonie de vedete, Chinese Super League nu mai este la fel de atrăgătoare în prezent, astfel că Stanciu este al doilea cel mai valoros fotbalist din campionat, conform cotelor de piață stabilite de Transfermarkt.

Românul este evaluat la 7 milioane de euro, peste el situându-se doar brazilianul Oscar (Shanghai Port, ex-Chelsea).

Stanciu îi depășește în topul cotelor Transfermarkt pe Frank Acheampong (5 milioane de euro, Shenzhen FC, ex-Anderlecht) sau Marouane Fellaini (4,5 milioane de euro, Shandong Taishan, ex-Everton, Manchester United).

Modifică setările cookies