Andrei Racu Atalanta juniori nationala Italiei Padova Stranieri

GALERIE FOTO Fotbalistul român din naționala Italiei i-a cucerit! ”Adevărat lider, domină jocul aerian, are o tehnică excelentă”

Andrei Racu este titular la Atalanta Under 15, cu care se bate la titlu, și face parte din ”Squadra Azzurra” la aceeași categorie de vârstă.

Cătălin Parfene
Data publicarii: Vineri 06 Mai 2022, 13:35
Data actualizarii: Vineri 06 Mai 2022, 13:34

Tânărul fundaș italian de origine română Andrei Racu, a cărui poveste a fost prezentată în exclusivitate de sport.ro, face parte din naționala Under 15 a Italiei și este om de bază la echipa de juniori a Atalantei, impresionându-i pe jurnaliștii din Peninsulă.

Calificat cu Atalanta în faza finală a campionatului Under 15, Racu este considerat de Tuttomercatoweb unul dintre atuurile echipei pentru câștigarea titlului.

Tuttomercatoweb: ”Este un fundaș central de mare încredere”

”Vorbind despre defensivă, nu putem să nu-l menționăm pe Andrei Racu, adevărat lider al compartimentului. Este un fundaș central de mare încredere, priceput în marcajul de aproape al adversarilor și în jocul aerian, pe care îl domină datorită structurii sale fizice și detentei bune. 

Este dotat cu o tehnică de bază excelentă care îi permite să-și păstreze luciditatea atunci când joacă, fără a avea dificultăți”, astfel l-a caracterizat Tuttomercatoweb pe românul care anul trecut a debutat cu gol la naționala Under 15 a Italiei.

În ultimul meci internațional, disputat cu Italia în luna martie, el a jucat titular pe postul de fundaș central în amicalul 1-3 cu Spania.

De ce a ales Atalanta deși a fost dorit de Inter, Juventus sau Roma

Racu provine dintr-o familie din Bacău și s-a născut în Padova, unde a început fotbalul. De aici s-a transferat vara trecută la Atalanta, deși a fost dorit și de Inter Milano, Juventus Torino sau AS Roma. 

”Am ales însă Atalanta atât din motive logistice, având în vedere că de acasă ajungem la Bergamo destul de repede, cât și din motive fotbalistice, pentru că ni s-a prezentat un proiect centrat pe Andrei”, a explicat pentru sport.ro tatăl lui Andrei.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!