EXCLUSIV Căpitanul român al lui Bayern Munchen și al naționalei Germaniei a revenit după două accidentări cumplite: ”Zâmbesc din nou”

rares canea Bayern Munchen Bundesliga Echipa Nationala ruptura de ligamente Stranieri
Cătălin Parfene
Data publicarii: Vineri 28 Ianuarie 2022, 09:15
Data actualizarii: Vineri 28 Ianuarie 2022, 09:11

Tânărul jucător a lipsit un an și jumătate din cauza unei rupturi de ligamente încrucișate care a recidivat la începutul acestui sezon.

Rareș Canea (17 ani), fundașul central român născut în Constanța și plecat din țară împreună cu familia în 2011, s-a accidentat grav în august 2020, într-un moment în care era căpitanul lui Bayern Munchen și al naționalei de juniori a Germaniei.

1. Rareș Canea are selecții la naționalele Under 14, Under 15, Under 16 și Under 17 ale Germaniei

Aflat de opt sezoane la clubul bavarez după ce și-a făcut ”ucenicia” la TSV Grunwald și TSV 1860 Munchen, Rareș a bifat selecții la naționalele Under 14, Under 15, Under 16 și Under 17 ale Germaniei. 

De fapt, accidentarea teribilă, ruptură a ligamentelor încrucișate de la genunchiul drept, a venit chiar după ce primise convocarea la Under 17 pentru meciurile amicale cu Belgia și Luxemburg. 

Canea a revenit după un an, a fost integrat în vară la echipa Under 19 a lui Bayern, dar în perioada de pregătire accidentarea i-a recidivat. 

Cea de-a doua operație și recuperarea post-operatorie au decurs bine și marți fundașul central s-a întors la antrenamentele lui Bayern.

2. Rareș explică ghinionul teribil de la a doua accidentare

”A fost un coșmar, acum sunt pentru prima dată bucuros după o lungă perioadă și zâmbesc din nou! 

Am avut un ghinion teribil la a doua accidentare. Erau ultima zi de pregătire, ultimul antrenament și chiar ultimele minute ale antrenamentului când a recidivat ruptura.

După alergările în pantofi de sport, marți mi-am pus, în sfârșit, ghetele de fotbal, cu crampoane, și am făcut primul antrenament pe gazon”, a declarat Rareș în exclusivitate pentru sport.ro.

3. La 17 ani, are 1,96 metri înălțime și numărul 46 la picior

La cei 17 ani ai săi, fundașul are 1,96 metri înălțime și poartă numărul 46 la picior!

Familia s-a mutat acum un deceniu din România în Germania, la Grunwald, pentru a urma visul copilului de a deveni fotbalist.

Contactat de sport.ro, tatăl lui Rareș a completat povestea căpitanului român de la Bayern și de la naționala Germaniei.

4. Tatăl: ”Rareș iubește și în egală măsură respectă fotbalul”

”Pentru el ne-am dus în Germania, Rareș a ajuns la Bayern pe picioarele lui. A fost și încă este o perioadă dureroasă prin care trecem, dar clubul îl susține, iar băiatul nu a lipsit nicio zi de la antrenamente și respectă cu strictețe recuperarea.

De multe ori mă întreb de unde are puterea asta de a continua, dar știu că el se dăruiește total pentru că iubește și în egală măsură respectă fotbalul”, ne-a mărturisit Canea senior.

5. Canea ar fi putut evolua pentru naționala României: ”Acum acest subiect nu mai există”

Căpitan la naționala Germaniei, tânărul jucător ar fi putut juca pentru reprezentativa României, ne-a explicat tatăl lui Rareș: 

”Într-o primă fază ne-am dat acordul să vină la naționala României. Era nevoie de acordul școlii, pentru că la noi în Germania, dar și în familie, școala este un element foarte important, și de acordul clubului. 

Bayen a refuzat însă, pentru că era mijlocul returului și urma să joace în campionat cu cele trei contracandidate la primul loc, așa că răspunsul clubului a fost unul negativ. 

Acum acest subiect nu mai există, în sensul că Rareș joacă de ani de zile la Bayern și nu putea spune ”nu” convocărilor la naționala Germaniei”.

6. Gestul superb făcut de coechipierii de la Bayern

Indiferent de cât va dura recuperarea, antrenorul de la formația Under 19 a lui Bayern i-a spus lui Rareș că îl vrea lângă echipă, chiar dacă încă este indisponibil. 

În vară, coechipierii au făcut un gest impresionant când, după cea de-a doua accidentare a românului, au ieșit de la vestiare înaintea meciului de debut din Bundesliga de juniori cu tricouri inscripționate cu numele lui Rareș și cu mesajul ”Come back stronger”.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!