Dorit de Celtic, românul din naționala Irlandei și-a prelungit contractul cu actuala echipă

Daniel Mândroiu Brighton Hove Albion Celtic Glasgow nationala Irlandei Shamrock Rovers Stranieri
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 15 Februarie 2022, 13:58
Data actualizarii: Marti 15 Februarie 2022, 14:05

Evoluează pe postul de mijlocaș ofensiv și a jucat patru sezoane și jumătate în Anglia, la Brighton & Hove Albion.

Mijlocașul ofensiv al lui Shamrock Rovers, Danny Mândroiu (23 de ani), care deține dublă cetățenie, română și irlandeză, a fost curtat în această iarnă de Celtic Glasgow.

Gruparea care a dominat ultimul deceniu în fotbalul scoțian, cu nouă titluri consecutive câștigate între 2012 și 2020, a pierdut campionatul trecut în fața lui Rangers, iar Mândroiu era văzut drept o soluție pentru Celtic, care l-a mai adus recent de la Shamrock Rovers pe fundașul Liam Scales.

Mândroiu este campion al Irlandei cu Shamrock Rovers

În cele din urmă, Celtic a transferat în această iarnă trei japonezi de profil ofensiv și un alt jucător de atac irlandez, așa că Mândroiu a ales să-și prelungească contractul pe un sezon cu Shamrock, campioana en-titre a Irlandei (League of Ireland Premier Division se joacă în sistem primăvara-toamnă).

În urmă cu câteva zile, el și-a mai trecut în palmares un trofeu cu Shamrock, Cupa Președintelui (în fapt, Supercupa Irlandei), după 1-1, 5-4 după loviturile de departajare cu St. Patrick's Athletic.

A jucat patru ani și jumătate în Anglia, la Brighton

Româno-irlandezul a petrecut patru ani și jumătate în fotbalul englez, la Brighton & Hove Albion, înainte de a reveni în orașul natal Dublin pentru a juca la Bohemians și, de anul trecut, la Shamrock Rovers, cea mai importantă echipă a țării, cu 19 titluri și 25 de cupe, cu care a devenit campion.

În luna iunie a anului trecut, Mândroiu a fost convocat în premieră la naționala mare a Irlandei, pentru care însă nu a debutat încă.  

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!