BOMBA! Toata echipa lui Ajaccio, chemata la control antidoping! Acuzatii GRAVE pentru clubul lui Mutu! Ultimul scandal:

Autor: Sport.ro
Luni 23 Septembrie 2013, 19:48

	BOMBA! Toata echipa lui Ajaccio, chemata la control antidoping! Acuzatii GRAVE pentru clubul lui Mutu! Ultimul scandal:

Dinamo – Sanatatea, marti 20:30, IN DIRECT Sport.ro! Vezi AICI cand joaca Steaua, Rapid si U Craiova - Petrolul! Bate Cupa!

Adrian Mutu nu scapa nici la Ajaccio de scandaluri legate de dopaj, asta dupa doua suspendari majore in cariera, pentru consum de cocaina si de sibutramina.

De data asta, antrenorul lui Mutu este acuzat ca isi dopeaza jucatorii cu creatina, un supliment care nu se afla insa pe lista substantelor interzise, dar care este contestat in intreaga lume. Ravanelli foloseste metoda pe care a invatat-o la Juventus, cand era golgheter in anii '90. Si atunci metodele clubului italian erau contestate iar preparatorul fizic si nutritionistul de atunci lucreaza acum cu Ravanelli in Corsica.

Mai mult, Ravanelli are 8 titulari accidentati iar creatina este considerata principaul motiv pentru fragilitatea jucatorilor. Dezvaluirea a fost facuta sambata de ziarul L'Equipe iar seara a fost control masiv antioping la meciul cu Rennes, cand toti jucatorii de la ambele echipe au fost testati.

"Creatina permite cresterea performantei sportive fortand organismul, nu ajutandu-l sa se recupereze. De aici si avalansa de leziuni", este avertismentul tras de un oficial al Agentiei Franceze Antidoping.

Ravanelli nu s-a declarat deranjat de faptul ca toata echipa sa a fost controlata, ba chiar sustine ideea. "A fost prima data cand vad asa ceva, dar nu e o problema. As dori ca toate echipele sa fie controlate la fiecare meci, asa ar fi normal", a spus Ravanelli.

Nici rivalii de la Rennes nu s-au suparat. "Oricum doream sa ramanem aici dupa meci, sa facem masaj si recuperare, nu avem de ce sa ne plangem", a spus Philippe Montanier.

Suspiciunile raman insa asupra metodei cu creatina, pentru ca aceasta poate fi folosita sa mascheze consumul de steroizi. Nu la fotbal, dar la atletism s-a intamplat, cand sprinterii Tyson Gay si Asafa Powell, vedete la 100 de metri, au fost suspendati inainte de Campionatul Mondial.

Sute de mii de americani au ieșit în stradă. Garda Națională a mobilizat 43.000 de angajați
BRAT