FOTO ȘI VIDEO Atacantul român campion în Europa și trecut pe la Inter Milano a refuzat naționala: ”Se pare că el nu iubește țara asta”

Lado Akhalaia Inter Milano Stefan Stoica Swift Hesperange Torino Stranieri
Cătălin Parfene
Data publicarii: Duminica 11 Iunie 2023, 11:16
Data actualizarii: Duminica 11 Iunie 2023, 11:17

Lado Akhalaia, fotbalist de origine georgiană cu dublă cetățenie, română și moldovenească, s-a născut la Chișinău.

Vârful Lado Akhalaia (20 de ani și 1,90 metri înălțime), fotbalist de origine georgiană care însă deține cetățeniile română și moldovenească (este născut în Chișinău), aparține de Torino, care l-a transferat în 2021 de la Inter Milano, și a fost împrumutat la începutul anului la Swift Hesperange, cu care a devenit în acest sezon campion al Luxemburgului.

Federația de la Chișinău l-a convocat pe atacant pentru meciul de debut al naționalei Under 21 a Moldovei din preliminariile Euro 2025, cu Gibraltar în deplasare pe 15 iunie, însă selecționerul român Ștefan Stoica a declarat că Akhalaia a refuzat convocarea.

Selecționerul Ștefan Stoica: ”Primul lucru pe care-l vreau de la jucători e să-și iubească locul în care s-au născut”

”Akhalaia nu iubește, se pare, țara asta. Păcat, nu vrea să vină la echipa națională.

S-a schimbat generația, de-acolo și pornim în fiecare an când începem (n.r. - preliminariile), cu un lucru pozitiv, acela de a ne iubi țara unde trăim. 

Acesta e primul lucru pe care-l vreau de la jucători, să-și iubească locul în care s-au născut”, a explicat pentru TV Moldova1 Ștefan Stoica, fostul fotbalist de la Craiova și Steaua care este foarte apreciat ca tehnician în Republica Moldova, acolo unde a antrenat inclusiv naționala mare.

Cine este Lado Akhalaia

Lado Akhalaia este fiul lui Vladimir ”Lado” Akhalaia, fost internațional georgian care la un moment dat s-a aflat în curtea lui Dinamo București, și nepotul lui Alexandru Spiridon, secundul lui Mircea Lucescu la Șahtior Donețk și Zenit Sankt Petersburg.

”Atacantul de gabarit are referințe frumoase, pe hârtie, pe care va trebui să le confirme pentru a-și găsi locul în centrul sectorului ofensiv de la Hesperange, unul deja destul de numeros”, scria publicația Le Quotidien din Luxemburg la momentul împrumutului de la Torino.

Akhalaia a câștigat titlul cu Swift Hesperange, însă nu a reușit să se impună la echipa luxemburgheză: a bifat șase meciuri oficiale (doar două ca titular), fără vreun gol înscris.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!