GALERIE FOTO Atacantul georgian cu cetățenie română trecut pe la Inter Milano a debutat cu gol la singura echipă invincibilă din Europa!

Lado Akhalaia Bryan Nouvier Inter Milano Swift Hesperange Torino Stranieri
Cătălin Parfene
Data publicarii: Marti 17 Ianuarie 2023, 11:26
Data actualizarii: Marti 17 Ianuarie 2023, 11:26

Lado Akhalaia s-a născut la Chișinău, dar nu a debutat încă pentru naționala de seniori a Republicii Moldova.

UPDATE În aceeași zi în care a fost prezentat oficial de Swift Hesperange, singura echipă neînvinsă din primele ligi ale Europei, Lado Akhalaia, atacant cu cetățenie română în vârstă de 20 de ani, a debutat cu gol pentru formația din Luxemburg.

De doar 6 minute a avut nevoie fotbalistul împrumutat de la Torino pentru a marca în amicalul câștigat cu RWD Molenbeeek din Belgia, scor 4-3.

Akhalaia a jucat titular și a deschis scorul în prima partidă de pregătire din această iarnă pentru Swift Hesperange, meci în care a evoluat cu numărul 35 pe tricou și cu 29 pe șort (vezi galeria foto)!

Știrea inițială

Atacantul Lado Akhalaia (20 de ani și 1,90 metri înălțime), fotbalist de origine georgiană născut în Chișinău care deține cetățenia română, este noul jucător al lui Swift Hesperange, singura echipă neînvinsă din primele ligi ale Europei.

Fiul lui Vladimir ”Lado” Akhalaia, fostul internațional georgian aflat la un moment dat în curtea lui Dinamo București, și nepotul lui Alexandru Spiridon, secundul lui Mircea Lucescu la Șahtior Donețk și Zenit Sankt Petersburg, Lado a jucat la Inter Milano și Torino, unde a bifat apariții pentru echipele Primavera.

Lado Akhalaia, împrumutat de Torino la Swift Hesperange din Luxemburg

Aflat sub contract cu Torino, el a fost împrumutat acum până la sfârșitul sezonului la Swift Hesperange, echipă care, deși este unica invincibilă din Europa (15 meciuri, 13 victorii, 2 egaluri), ocupă doar poziția a doua în clasamentul campionatului din Luxemburg, sub liderul Dudelange.

La Hesperange este legitimat și Bryan Nouvier, francezul trecut pe la CFR Cluj și Sepsi Sfântu Gheorghe.

Le Quotidien: ”Atacantul de gabarit are referințe frumoase, pe hârtie”

Lado Akhalaia, care în tur a jucat tot sub formă de împrumut la Royal Excelsior Virton (Belgia), are selecții la naționalele de juniori și de tineret ale Republicii Moldova, dar încă nu a debutat pentru reprezentativa de seniori de peste Prut.

”Lado, bine ați venit”, a postat în limba română clubul din Luxemburg pe pagina oficială de Facebook, în timp ce publicația locală Le Quotidien a subliniat: ”Atacantul de gabarit are referințe frumoase, pe hârtie, pe care va trebui să le confirme pentru a-și găsi locul în centrul sectorului ofensiv de la Hesperange, unul deja destul de numeros”.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!