VIDEO EXCLUSIV Alex Bourceanu trage un semnal de alarmă în cazul lui Moruțan: "Dacă e adevărat ce spune antrenorul, trebuie găsită o soluție"

Olimpiu Moruțan (22 de ani), transferat de Galatasaray în vara anului trecut, de la FCSB, traversează o perioadă slabă la formația turcă, unde prinde din ce în ce mai puține minute.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 21 Aprilie 2022, 10:19
Data actualizarii: Joi 21 Aprilie 2022, 10:18

Domenec Torrent, antrenorul lui Galatasaray, care l-a înlocuit pe Fatih Terim, în ianuarie, a spus recent despre Moruțan că are probleme de adaptare din cauza faptului că nu cunoaște limba engleză și de multe ori este retras, nereușind să se integreze în grup.

Alex Bourceanu trage un semnal de alarmă în cazul lui Moruțan

Fostul internațional Alexandru Bourceanu a vorbit despre situația lui Moruțan la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro Arena, spunând că ambele părți trebuie să găsească o soluție pentru integrarea mijlocașului în grup, calitățile sale fiind incontestabile. Bourceanu a făcut și o comparație între stilul lui Domenec Torrent și cel al lui Fatih Terim, antrenor cu care Moruțan a jucat mai mult și a avut realizări. 

"Dacă ceea ce spune antrenorul e adevărat - nu văd de ce ar minți - și Moruțan stă singur, trebuie găsită o soluție pentru a fi integrat în grup. Problema de comunicare e foarte importantă. Dacă nu vorbești despre fotbal cu colegii tăi, dacă nu vorbești despre ce probleme ai, unde te demarci, cum poți să primești mingea, în teren nu poți comunica, atunci e o problemă.

E important să se adapteze și să se integreze în grup. La început, fiecare jucător își dorește să demonstreze, iar cumva cei mai mulți jucători reușesc în primele etape. După care, fiecare jucător are nevoie de acceptare din partea grupului, de a se dezvolta în cadrul modelului de joc. Moruțan e un jucător foarte bun, nu vorbim despre valoarea lui, dar cumva trebuie să se adapteze. Dacă nu reușește să joace o perioadă destul de lungă de timp, iar antrenorul vrea un anumit lucru de la el, nu e antrenorul de vină, nici jucătorul. E foarte greu de explicat asta...

Cum s-a înțeles cu Terim? Pur și simplu nu i-a dat foarte multe indicații, l-a pus într-o poziție în care să își scoată în evidență calitățile, să dribleze adversarul, să tragă la poartă, să dea ultima pasă. Fără multe indicații poți, dar Torrent e ca Guardiola, un profesor, încearcă să imprime un model de joc, iar pentru asta are nevoie să-i spună lui Moruțan ce vrea de la el în anumite momente. Și tuturor jucătorilor, nu e vorba numai despre Moruțan", a spus Bourceanu, la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro Arena.

Moruțan a strâns până acum 32 de meciuri la Galatasaray, reușind să marcheze de trei ori și să ofere cinci pase decisive. Mijlocașul a acumulat doar 104 minute pe teren în ultimele 11 meciuri din campionat, în cinci dintre ele fiind în afara lotului sau rezervă neutilizată.

  • 4,3 milioane de euro este cota de piață a lui Olimpiu Moruțan, conform Transfermarkt

Victor Becali: "Torrent și Moruțan nu sunt compatibili"

Victor Becali, cel care deține firma de impresariat care îl reprezintă pe Olimpiu Moruțan, împreună cu Ioan Becali, a vorbit despre situația fotbalistului român. Fostul agent a dezvăluit că, în opinia lui, deși nu a crezut acest lucru la început, Moruțan și Domenec Torrent sunt incompatibili. 

„Dacă nu cunoaște limba, bun. Dacă este retras...am văzut că antrenorul a fost iritat de întrebările presei despre el, așa a părut. Îmi lasă și mie impresia că nu sunt compatibili, la început nu voiam să cred, dar acum încep să cred. 

Toată lumea spune că vine la FCSB, că va fi împrumutat, dar stați să vedem dacă rămâne antrenorul, Galatasaray nu are președinte. Când se știe cine e președinte și cine va fi antrenor, atunci se va decide lotul”, a declarat Victor Becali la Digi Sport. 

Modifică setările cookies