Stranieri

Turcii explică declinul lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray: "Asta l-a afectat cel mai tare"

Olimpiu Moruțan, transferat de Galatasaray în vara anului trecut, de la FCSB, are un prim sezon dezamăgitor la formația turcă. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 08 Mai 2022, 16:47
Data actualizarii: Duminica 08 Mai 2022, 16:47

Mijlocașul începuse bine la Galatasaray, cu meciuri din postura de titular, goluri și pase decisive, însă ulterior a evoluat din ce în ce mai puțin, iar la câteva partide chiar a fost exclus din lot.

Turcii explică declinul lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray

Publicația turcă Fotomac a analizat situația lui Moruțan și a explicat că "ceea ce l-a afectat cel mai tare" pe fotbalistul român a fost plecarea antrenorului Fatih Terim de la echipă, în luna ianuarie: "Cu Terim la echipă, a marcat trei goluri și a oferit patru pase decisive, dar alături de Torrent abia a jucat și a reușit un singur assist", a scris sursa citată.

"Moruțan are dificultăți în comunicarea cu colegii pentru că nu vorbește engleză, iar după plecarea lui Terim a primit cu greu șanse în echipă", au notat turcii.

Presa din Turcia a scris recent că Olimpiu Moruțan ar putea fi cedat în această vară, una dintre echipele interesate fiind Rangers, însă o decizie în privința românului va fi luată de Galatasaray după ce va fi numit un nou antrenor, Domenec Torrent urmând să părăsească echipa.

Moruțan a strâns până acum 34 de meciuri la Galatasaray, reușind să marcheze de trei ori și să ofere cinci pase decisive. 

Mijlocașul a acumulat doar 128 minute pe teren în ultimele 13 meciuri din campionat, în cinci dintre ele fiind în afara lotului sau rezervă neutilizată.

  • 4,3 milioane de euro este cota de piață a lui Olimpiu Moruțan, conform Transfermarkt

Alexandru Bourceanu a analizat situația lui Olimpiu Moruțan

Fostul internațional Alexandru Bourceanu a vorbit recent despre situația lui Moruțan la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro Arena, spunând că ambele părți trebuie să găsească o soluție pentru integrarea mijlocașului în grup, calitățile sale fiind incontestabile. Bourceanu a făcut și o comparație între stilul lui Domenec Torrent și cel al lui Fatih Terim, antrenor cu care Moruțan a jucat mai mult și a avut realizări. 

"Dacă ceea ce spune antrenorul e adevărat - nu văd de ce ar minți - și Moruțan stă singur, trebuie găsită o soluție pentru a fi integrat în grup. Problema de comunicare e foarte importantă. Dacă nu vorbești despre fotbal cu colegii tăi, dacă nu vorbești despre ce probleme ai, unde te demarci, cum poți să primești mingea, în teren nu poți comunica, atunci e o problemă.

E important să se adapteze și să se integreze în grup. La început, fiecare jucător își dorește să demonstreze, iar cumva cei mai mulți jucători reușesc în primele etape. După care, fiecare jucător are nevoie de acceptare din partea grupului, de a se dezvolta în cadrul modelului de joc. Moruțan e un jucător foarte bun, nu vorbim despre valoarea lui, dar cumva trebuie să se adapteze. Dacă nu reușește să joace o perioadă destul de lungă de timp, iar antrenorul vrea un anumit lucru de la el, nu e antrenorul de vină, nici jucătorul. E foarte greu de explicat asta...

Cum s-a înțeles cu Terim? Pur și simplu nu i-a dat foarte multe indicații, l-a pus într-o poziție în care să își scoată în evidență calitățile, să dribleze adversarul, să tragă la poartă, să dea ultima pasă. Fără multe indicații poți, dar Torrent e ca Guardiola, un profesor, încearcă să imprime un model de joc, iar pentru asta are nevoie să-i spună lui Moruțan ce vrea de la el în anumite momente. Și tuturor jucătorilor, nu e vorba numai despre Moruțan", a spus Bourceanu, la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro Arena.

Modifică setările cookies