Volodimir Zelenski Război în Ucraina Vitali Kliciko Stiri

Volodimir Zelenski, concurență puternică chiar din interiorul țării!? Omul pregătit să-i ia locul

Volodimir Zelenski ar putea da peste un adversar puternic la alegerile prezidențiale din 2024.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 22 Februarie 2023, 20:28
Data actualizarii: Miercuri 22 Februarie 2023, 20:36

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, fost campion mondial la box la categoria grea, s-ar putea afla printre candidați la alegerile prezidențiale care vor avea loc în Ucraina în 2024, însă într-un interviu oferit jurnaliștilor de la dpa∘∘∘ acesta a ezitat să spună dacă va candida sau nu la alegerile ce ar urma să aibă loc anul viitor, ca rival al actualului preşedinte Volodimir Zelenski.

„Când o ţară e în război, când o mare parte din ţară e sub ocupaţie, când zece milioane de oameni sunt în afara ţării, o competiţie politică în Ucraina în acest moment ar putea fi fatală pentru ţară”, a spus Kliciko într-un interviu acordat agenţiei de presă germane.

Acum este momentul în care ţara trebuie apărată, a spus Kliciko, care este primarul capitalei ucrainene din 2014. Astăzi este despre supravieţuirea Ucrainei şi nu despre cine conduce ţara, a indicat el.

„Cetăţenii noştri plătesc un preţ uriaş pentru acest lucru”, a adăugat primarul Kievului, în interviul acordat cu puţin timp înainte de împlinirea unui an de la invazia rusă.

Ucraina trebuie să dea dovadă de unitate, susține Kliciko

Potrivit lui, în Ucraina este nevoie de unificarea tuturor forţelor politice, a tuturor partidelor politice.

„Stăm sub un singur steag: albastru şi galben, drapelul nostru ucrainean. Şi din nefericire nu toată lumea înţelege acest lucru - chiar şi aici, în Ucraina”, a menţionat Vitali Kliciko.

Prioritatea, a insistat acesta, este apărarea. „Ţara trebuie să fie independentă şi suverană. Ţara trebuie să devină democratică”, a punctat el.

„Îmi fac datoria. Sunt pregătit: umărul meu este mereu pregătit pentru fiecare patriot, pentru fiecare apărător”, a spus Kliciko.

Întrebat de ce nu stă umăr la umăr cu Zelenski - care, la cei 1.70 cm ai săi, este cu peste 30 de centimetri mai scund decât Kliciko -, fostul boxeur a replicat: „Umăr la umăr, nu pot face asta. Nu ne potrivim ca mărime - e o glumă”, a mai adăugat primarul Kievului.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!