Volodimir Zelenski pune presiune pe europeni! Președintele Ucrainei și-a convocat partenerii la discuții. Mesaj radical

Volodimir Zelenski Comitetul Olimpic International Război în Ucraina Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 10 Februarie 2023, 09:31
Data actualizarii: Vineri 10 Februarie 2023, 09:39

Volodimir Zelenski va lua cuvântul vineri în cursul unei videoconferinţe reunind miniştrii sportului din mai multe ţări privind prezenţa sportivilor ruşi la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris.

Liderul ucrainean, care se va exprima în deschiderea acestei conferinţe organizate de Londra, a cerut în repetate rânduri excluderea sportivilor ruşi şi belaruşi de la următoarele Jocuri Olimpice, lansând din nou un apel în săptămâna aceasta la „apărarea Cartei Olimpice”.

„Pe fundalul agresiunii continue a Rusiei și a crimelor de război devastatoare, Comintetul Internațional Olimpic (CIO) <<explorează modalități>> de a permite sportivilor ruși să participe la Jocurile Olimpice de la Paris. Îndemnăm partenerii să se alăture maratonului nostru de onestitate, să cotracareze aceste demersuri ale CIO și să protejeze Carta Olimpică”, a transmis Volodimir Zelenski printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare.

Regatul Unit, de partea Ucrainei în „lupta” cu CIO

Regatul Unit, susţinător fervent al Ucrainei încă de la începutul războiului, a criticat poziţia CIO, la fel ca multe alte state europene, printre care Cehia, Islanda, Norvegia, Suedia sau chiar Polonia.

„Trebuie să cerem CIO să demonstreze că valorile olimpismului înseamnă ceva. Trebuie să fim clari că există consecinţe la această invazie ilegală”, a declarat ministrul britanic al sportului, Lucy Frazer.

CIO a denunţat aceste ameninţări care „vin împotriva fundamentelor mişcării olimpice”, într-o scrisoare dezvăluită joi şi adresată de preşedintele său, Thomas Bach, Comitetului Olimpic ucrainean.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!