Replică dură pentru Zelenski și aliații săi! Răspunsul primit la ultimul demers inițiat alături de parteneri

Thomas Bach CIO Război în Ucraina Volodimir Zelenski Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 13 Februarie 2023, 16:18
Data actualizarii: Luni 13 Februarie 2023, 16:46

Volodimir Zelenski a primit o replică surprinzătoare din partea președintelui CIO, Thomas Bach, după ce a cerut ca sportivilor din Rusia și Belarus să nu li se permită participarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

Președintele Ucrainei a fost susținut în demersul său de oficialitățile mai multor țări, însă președintele CIO nu este dispus să cedeze prea ușor.

Preşedintele CIO, Thomas Bach, a vorbit duminică, la Courchevel, despre suferinţa sportivilor ucraineni, dar „nu are în vedere, deocamdată, nicio excludere a sportivilor ruşi şi belarusi de la” Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

„Am vorbit cu mulţi sportivi ucraineni în ultimele luni şi mulţi dintre ei ne susţin pentru că ştiu cât de mult le împărtăşim suferinţa şi eforturile pe care le facem pentru a-i ajuta”, a declarat preşedintele CIO, prezent la Courchevel pentru coborârea de Campionatele Mondiale de schi alpin.

„Un raportor al Consiliului pentru Drepturile Omului ONU ne-a spus că excluderea sportivilor ruşi sau belarusi doar din cauza paşapoartelor este o încălcare a drepturilor lor”, a adăugat el.

Germanul a adăugat că „nu este la latitudinea guvernelor să decidă” cu privire la participarea anumitor ţări la competiţii internaţionale şi în special la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, în timp ce anumite state fac apel la boicotarea Jocurilor Olimpice în cazul prezenţei sportivilor.ruşi şi belaruşi. Cu toate acestea, miniştrii sportului din aproximativ treizeci de ţări s-au întâlnit vineri şi au respins ideea unui posibil boicot al Jocurilor Olimpice din 2024.

Pe de altă parte, aceşti lideri s-au pronunţat în favoarea interzicerii prezenţei ruşilor şi belaruşilor, la fel ca Volodimir Zelenski, care a cerut în repetate rânduri excluderea acestora, solicitând din nou săptămâna aceasta „protejarea cartei olimpice”.

„Suntem în discuţii, dar nu vorbim încă despre Paris. Discutăm despre competiţiile sportive care se vor juca anul acesta. Subiectul Parisului va veni mai târziu”, a adăugat Thomas Bach duminică.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!