VIDEO Veste teribilă primită de Ion Țiriac! Unul dintre partenerii săi de afaceri a murit într-un accident aviatic

Ion Tiriac Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 03 Octombrie 2021, 18:53
Data actualizarii: Duminica 03 Octombrie 2021, 19:08

Un avion de mici dimensiuni folosit pentru turism s-a prăbuşit duminică lângă Milano, nordul Italiei, ducând la moartea a şapte pasageri şi a pilotului, cetăţean român, potrivit mass-media din Italia.

Aparatul, un Pilatus PC-12 care decolase de pe aeroportul milanez Linate cu destinaţia Olbia din Sardinia, sudul Italiei, s-a prăbuşit la cinci minute după decolare, la începutul după-amiezii, la San Donato Milanese, o comună cu circa 30.000 de locuitori la sud-est de capitala Lombardiei, potrivit cotidianului milanez Corriere della Sera.

Avionul a luat foc după ce s-a izbit de o clădire de birouri goală în curs de renovare. Pilotul, un român de 30 de ani, şi cei şapte pasageri, printre care un copil, au decedat, adaugă Il Corriere.

Clădirea de birouri, unde se află de asemenea un parking pentru autobuze, se află lângă staţia de metrou San Donato, care leagă oraşul de Milano.

„Avionul avea un motor în flăcări şi a căzut în picaj, fără a face manevre, pur şi simplu s-a prăbuşit”, potrivit unui martor citat de cotidian.

Pilatus PC-12 este un avion comercial monomotor cu turbopropulsor, care poate fi utilizat de asemenea drept cargo sau pentru transportarea a maxim 9 pasageri.

Agenţia naţională de securitate aeriană a Italiei a declanşat o anchetă. AGERPRES

Potrivit Mediafax, avionul de mici dimensiuni ar fi fost deținut de Dan Petrescu (68 de ani), un partener de afaceri de-ai lui Ion Țiriac, considerat unul dintre cei mai bogați români, cu o avere estimată la un miliard de euro.

Omul de afaceri Dan Petrescu locuia la Monte Carlo și era unul dintre partenerii lui Ion Țiriac.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!