Verdictul lui Ion Țiriac despre războiul din Ucraina: „Suntem foarte aproape de Rusia! Putem să jucăm un rol mult mai înalt!”

Ion Tiriac Rusia Ucraina Vladimir Putin Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 02 Martie 2022, 23:30
Data actualizarii: Miercuri 02 Martie 2022, 23:43

Miliardarul român și-a expus părerea despre atacul lui Vladimir Putin asupra Ucrainei. 

Ion Țiriac (82 ani) este cel mai bogat om din România provenit din sport, cu o avere de estimată de Forbes în 2022 la 1,2 miliarde de euro. Cu toate acestea, fostul tenismen nu este pasiv la evenimentele tragice din Ucraina, unde Vladimir Putin (69 ani) a ordonat ca țara noastră vecină să fie bombardată. 

Ion Țiriac este de părere că România ar trebui să profite de poziția geografică și să aibă un rol mai important în relațiile diplomatice cu Rusia. 

Ion Țiriac: „Nu mi-e teamă, sper că rațiunea prevalează”

„Noi putem să jucăm un rol mult, mult, mult mai înalt. Într-o formă de diplomație, decât într-o formă belică. Suntem foarte aproape de Rusia. Și ca istorie, de atâtea sute de ani, tot mereu am avut de-a face cu rușii, rușii, rușii... Nu știu, când o începe Putin să spună: 'România și Polonia'. Suntem foarte aproape!

Nu mi-e teamă, pentru că sper că rațiunea prevalează. Că o fi Biden, că o fi Putin, NATO, domnul Geoană... Însă trebuie ținut cont că noi suntem cei mai aproape geografic! Eu sunt ăla cel mai aproape”, a declarat Ion Țiriac pentru gsp

De altfel, omul de afaceri a mărturisit că nu a avut ocazia să-l întâlnească pe Vladimir Putin, cum a făcut-o cu Donald Trump (75 ani), alături de care a adunat amintiri la turneul de la US Open. 

„Nu l-am cunoscut cum l-am cunoscut pe Trump. Când era Forest Hills, adică US Open, mâncam cu Trump un hot-dog și beam o bere. Știți foarte bine că Putin este președintele de onoare al Federației Internaționale de Judo. (nr. a fost suspendat din funcție). Eu și Năstase trebuia să mergem să luăm ceaiul cu el la Viena acum 4-5 ani, dar eu a trebuit să plec să-mi văd familia și nu l-am cunoscut pe domnul Putin”, a precizat Ion Țiriac. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!