Un ciclist a împușcat mortal o pisică, apoi a aflat că era a ministrului: "Nu poate să scape doar cu amendă!"

Antonio Tiberi Ciclism Pisica san marino Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 28 Februarie 2023, 21:47
Data actualizarii: Marti 28 Februarie 2023, 21:46

Ciclistul italian Antonio Tiberi a fost suspendat de echipa sa, Trek-Segafredo, pentru cel puţin douăzeci de zile, perioadă în care nu-şi va primi salariul, scrie ziarul Le Soir.

Echipa a publicat o declaraţie marţi, după ce Tiberi a fost condamnat la o amendă pentru uciderea unei pisici, împuşcând-o cu o armă airsoft.

Ciclistul Antonio Tiberi, amendat și suspendat după ce a ucis o pisică

Ciclistul de 21 de ani şi-a exprimat regretele şi scuzele într-o altă declaraţie, publicată pe Instagram.

"Trek-Segafredo este pe deplin de acord cu amenda şi condamnă abaterea, care constituie o încălcare vădită a codului de conduită al echipei", a reacţionat team-ul american.

Antonio Tiberi a fost amendat cu 4.000 de euro pentru că a împuşcat mortal pisica ministrului Turismului al statului San Marino, Federico Pedini Amati, scrie Reuters.

Tiberi, 21 de ani, component al echipei Trek-Segafredo, campion mondial la contratimp la juniori în 2019, a declarat că a încercat o armă airsoft recent cumpărată, trăgând spre pisica respectivă, neştiind a cui este.

Ulterior, a aflat că aceasta era a ministrului Turismului, Federico Pedini Amati, vecinul său.

"Pisica nu a deranjat pe nimeni niciodată. O aveam de mult timp, fetiţa mea de 3 ani o îndrăgea foarte mult. Totuşi, nu poţi ucide un animal de companie şi să scapi doar cu amendă. Am apreciat totuşi că băiatul a recunoscut fapta. Îmi pare rău că am oferit o locuinţă acestor oameni", a spus ministrul referindu-se la faptul că familia ciclistului a primit recent locuinţă în San Marino. 

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!