GALERIE FOTO Schimbare majoră care îi afectează pe spectatorii care vin să vadă meciurile pe Arena Națională!

Arena Nationala bulevardul basarabia parcare primaria sector 2 spectatori Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 08 Noiembrie 2023, 16:14
Data actualizarii: Miercuri 08 Noiembrie 2023, 16:19

Lucrările din jurul stadionul au început de curând. 

Primăria Sectorului 2 va transforma peisajul de Bulevardul Basarabia. Muncitorii au început deja să evacueze autoturismele parcate gratuit pe bucata de trotuar din Bulevardul Basarabia, care trece prin fața Parcului Național, Patinoarului "Mihai Flamaropol", sediului Federației Române de Baschet și Complexului Sportiv "Lia Manoliu"

PS 2 a redat bucureștenilor 100 km de trotuare

Pe aceasta parte exista o parcare de ambele părți, iar mașinile, bicicletele, trotinetele electrice și pietonii își împărțeau culoarul de deplasare din mijloc, cei mai vitregiți fiind ultimii, care trebuiau să se păzească pe pericolele multiple. PS 2 a delegat Poliția Locală Sector 2 să evacueze mașinile pentru ca muncitorii să traseze cu vopsea albastră liniile noilor locuri de parcare cu plată, săgețile pentru sensul unic de deplasare al mașinilor și să amenajeze o pistă de biciclete separată, protejată cu stâlpi reflectorizanți de plastic. Lucrările erau în toi și avansau rapid, iar până la finalul săptămânii e posibil ca ele să fie finalizate. 

Această acțiune a primarului Radu Mihaiu și a Consiliului Local Sector 2 București face parte dintr-un plan mai amplu de limitare a parcărilor în zone interzise. În ultimul an, Poliția Locală a amendat șoferii care parchează pe trotuar, în stațiile de autobuz și pe trecerile de pietoni, o problemă endemică în Capitală, iar Primăria a bugetat suma de 2 milioane de lei pentru trei utilaje de ridicat mașini și alte 2 milioane de lei pentru stâlpi, care să facă imposibilă parcarea în afara carosabilului. În octombrie 2023, PS2 a anunțat că a reușit eliberarea a 100 de kilometri de trotuare. 

Spectatorii care vin la Arena Națională vor plăti parcarea pe Bulevardul Basarabia

Cei mai afectați de noua ordine din zonă vor fi cei care locuiau în blocurile de peste drum și nu vor mai putea să-și parcheze gratuit mașina, dar și spectatorii care veneau la Arena Națională și umpleau până la refuz parcarea respectivă. Însă, cel mai probabil măsura va ușura deplasarea cu bicicleta în zonă, dar și drumul pietonilor de la stația de metrou Muncii și până la stadion și în sens invers. 

Conform pancartelor puse pe stâlpi, pentru noile locuri de parcare vor trebui achitați 5 lei pe oră sau 30 de lei pe zi, programul de taxare fiind între orele 8:00 și 20:00 (luni - duminică). Spectatorii care veneau la Arena Națională, mulți din provincie, nu vor mai beneficia de parcare gratuită și vor trebui să scoată bani din buzunar sau să caute alte locuri în care să lase mașina până la finalul meciurilor. 

Foto - Gabriel Chirea

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!