Scenariu incredibil: rușii cred că Ucraina a fost atacată de o altă mare forță a lumii și este apărată de armata lor! „Spun că au venit să ne protejeze!” 

Yevgen Seleznyov Rusia Ucraina Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 20 Martie 2022, 17:59
Data actualizarii: Duminica 20 Martie 2022, 18:01

Un fotbalist ucrainean, campion al Cupei UEFA alături de Șahtior Donețk, a vorbit despre războiul declanșat de Vladimir Putin. 

Yevgen Seleznyov (36 ani) a vorbit într-un interviu acordat presei din țara natală, iar acolo a recunoscut că regretă momentul în care a activat în Rusia, la Kuban Krasnodar. Atacantul, care era legitimat la FK Minaj înainte ca Putin să invadeze Ucraina, a dezvăluit ce a discutat cu câțiva dintre cunoscuții săi din Rusia. 

Seleznyov dezvăluie varianta halucinantă care le-a fost transmisă rușilor în legătură cu războiul din Ucraina

Fotbalistul s-a arătat șocat de informațiile pe care rușii susțin că le-au primit din partea presei propagandiste, la îndemnul guvernului de la Kremlin. Conform acestuia, poporul rus a fost informat că armata rusească ajută Ucraina în apărarea unui atac declanșat de Statele Unite ale Americii. 

„Cea mai mare greșeală a mea a fost că am jucat în Rusia. Pentru mine există o diferență între ruși și cei care au atacat. Nu toată lumea din Rusia susține războiul. Ori ești om și gândești corect, ori nu.

Am vorbit cu niște ruși, ei nu înțeleg ce se întâmplă cu noi și nu cred în asta. Ei spun că au venit să ne protejeze și că America este de vină pentru tot. Pe cine protejați și de cine? Ne bombardați casele! Nu am cerut să fiu protejat. Sunteți nebuni? Oamenii mor aici!

Nu înțeleg când spun că suntem frați și apoi se duc să ne omoare. La naiba, `fratilor`! Dacă ne spuneți frați, atunci să știți că frații nu se ucid între ei. Acum mă interesează doar un singur lucru - când aceste animale pleacă de aici. Aici nu e o grădină zoologică, ci Ucraina.

O persoană rezonabilă nu poate să treacă granița și să facă atace cu rachete, să omoare copii și femei”, a declarat Yevgen Seleznyov conform sport.ua

Yevgen Seleznyov a trecut pe la echipe precuum Șahtior Donețk, Arsenal Kiev, Dnipro, Kuban Krasnodar, Karabukspor, Akhisarspor, Malaga, Bursaspor, Kolos Kovalivka și FK Minaj. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!