De la coșmarul din Ucraina la titlul de campioană mondială! Atleta Iaroslava Mahucih a câștigat aurul la săritura în înălțime

Iaroslava Mahucih atletism razboi saritura in inaltime Ucraina Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 19 Martie 2022, 15:38
Data actualizarii: Sambata 19 Martie 2022, 15:39

Sportiva în vârstă de doar 20 de ani a ajuns până la competiția care se desfășoară în Belgrad după un drum care a durat trei zile.

Atleta ucraineană Iaroslava Mahucih a cucerit titlul de campioană mondială în sală la săritura în înălţime, sâmbătă la Belgrad, informează AFP.

În vârstă de 20 ani, Mahucih s-a impus în competiţia din capitala Serbiei cu o săritură de 2,02 m, reuşind să le devanseze pe australianca Eleanor Patterson (2,00 m) şi pe kazaha Nadejda Duboviţkaia (1,98 m).

Rusia și Belarus au fost excluse de la Campionatul Mondial de Atletism

Iaroslava Mahucih face parte dintr-un grup de şase atleţi din ţara sa, invadată de Rusia, care participă la Campionatele Mondiale de la Belgrad. Rusia şi Belarus au fost excluse, în schimb, de la această competiţie, în urma unei decizii a Federaţiei Internaţionale de Atletism (World Athletics).

După ce şi-a asigurat victoria, Mahucih a fluturat drapelul ţării sale, pe care l-a pus apoi în jurul umerilor, în aplauzele publicului. 

Niciun gest de ostilitate nu s-a produs în rândul spectatorilor, în condiţiile în care Serbia şi Rusia au legături istorice foarte puternice.

”Aş vrea să cred că este doar un coşmar, dar este realitatea din ţara mea”

Înaintea startului Mondialelor de la Belgrad, Iaroslava Mahucih a povestit periplul său de trei zile până la Belgrad şi "coşmarul" îndurat după atacul armatei ruse împotriva Ucrainei.

"Am avut nevoie de trei zile pentru a ajunge aici, o călătorie stresantă. Sute de apeluri telefonice, numeroase schimbări de direcţie, explozii, incendii şi sirene de raid aerian. 

Aş vrea să cred că este doar un coşmar, dar este realitatea din ţara mea. Este realitatea războiului", a declarat sportiva pentru site-ul Federaţiei Europene de Atletism.

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!