kylian mbappe deces Pele Pele Pele deces Stiri

"Regele fotbalului ne-a părăsit". Kylian Mbappe, mesaj impresionant pentru idolul său, Pele 

Pele a încetat din viaţă la vârsta de 82 de ani, a anunţat, joi, una dintre fiicele sale, Kely Nascimento.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 29 Decembrie 2022, 21:50
Data actualizarii: Joi 29 Decembrie 2022, 22:46

"Te iubim la infinit, odihneşte-te în pace", a scris aceasta pe Instagram, din spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, unde Edson Arantes do Nascimento era internat de o lună. Spitalul a precizat că decesul a survenit în urma "cedării mai multor organe vitale".

Triplul campion mondial a fost internat în spitalul Albert Einstein Israelite din Sao Paulo de pe 29 noiembrie, starea sa degradându-se considerabil. Pele a fost diagnosticat cu cancer la colon în septembrie 2021. 

Decesul lui Pele survine la 11 zile după încheierea Cupei Mondiale de fotbal din Qatar şi la doi ani după dispariţia altui monstru sacru al fotbalului, argentinianul Diego Armando Maradona.

Kylian Mbappe, mesaj impresionant după anunțul decesului lui Pele 

Autor al unui hat-trick în finala Argentina - Franța 3-3, 4-2 la loviturile de departajare, atacantul francez Kylian Mbappe a devenit deținătorul unui record unic la turneele finale mondiale.

Vârful în vârstă de 24 de ani, ”Gheata de Aur” din Qatar, este singurul din lume care a înscris 4 goluri în finalele de Campionat Mondial: unul în 2018 și cele trei din 2022, depășind nume importante precum Vava (Brazilia, două goluri în 1958 și unul în 1962), Geoff Hurst (Anglia, hat-trick în 1966), Pele (Brazilia, două în 1958 și unul în 1970) și Zinedine Zidane (Franța, două în 1998 și unul în 2006).

De-a lungul timpului, Kylian Mbappe a depășit mai multe recorduri de-ale lui Pele, însă acest lucru nu l-a împiedicat să-și arate admirația față de idolul său, așa cum s-a întâmplat și după moartea acestuia.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!