Pele nationala Braziliei pele a murit Stiri

Prima reacție a familiei lui Pele după ce legendarul fotbalist s-a stins din viață la 82 de ani

Pele a fost diagnosticat în 2021 cu cancer la colon, iar la sfârșitul anului 2022 a părăsit lumea.

Vali Andronescu
Data publicarii: Joi 29 Decembrie 2022, 21:32
Data actualizarii: Joi 29 Decembrie 2022, 21:32

Brazilianul a fost o legendă, a reușit să câștige de trei ori Cupa Mondială cu naționala Selecao și a marcat, recunoscut de „Guiness World Record” 1279 de goluri în 1363 de meciuri, incluzând jocurile amicale.

Prima reacție a familiei lui Pele după ce legendarul fotbalist s-a stins din viață la 82 de ani

La ceva timp de la anunțul făcut de agentul legendei braziliene, familia lui Pele a postat un mesaj pe contul oficial de Instagram al fostului jucător.

„Inspirația și iubirea a marcat excursia Regelui Pele, care s-a stins astăzi din viață în pace. În aventura sa, Edson a fermecat lumea cu geniul său în sport, a oprit un război, a cărat munca socială pretutindeni în lume și a răspândit lucrul în care a crezut cel mai mult pentru toate problemele: iubirea.

Mesajul său de astăzi devine moștenire pentru generațiile viitoare.

Iubire, iubire și iubire, întotdeauna!”, este mesajul postat pe contul oficial al lui Pele.

Cariera fabuloasă a singurului fotbalist cu trei Cupe Mondiale 

Pele și-a început cariera la echipa de juniori a lui Santos și acolo a crescut, scriind istoria fotbalului în tricoul grupării braziliene din 1956 până în 1975, când s-a transferat la NY Cosmos, de unde s-a și retras, doi ani mai târziu. 

În ciuda faptului că nu a jucat niciodată în Europa, Pele este considerat ca fiind unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. Cel mai prolific marcator al naționalei Braziliei și al lui Santos a impresionat prin „grația” pe care o arăta pe teren și mișcările fascinante.

Pele a dus naționala Braziliei pe cele mai înalte culmi, fiind și singurul fotbalist din lume care a reușit să câștige trei Campionate Mondiale, în 1958, 1962 și 1970.  

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!