coronavirus cambridge Premier League Anglia

Scuipatul INTERZIS pe teren pentru a nu raspandi CORONAVIRUS! Ce risca jucatorii de fotbal daca nu se supun la noua regula FIFA

Se cauta diferite masuri pentru a putea disputa meciurile ramase din campionatele europene.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 28 Aprilie 2020, 14:19
Data actualizarii: Marti 28 Aprilie 2020, 14:25

Fotbalistii ar putea fi eliminati daca scuipa pe teren datorita potentialului de raspandire a coronavirusului prin saliva, spune Presedintele comitetului medical al FIFA.

In afara de numeroasele probleme de sanatate la care sunt expusi jucatorii, scuipatul pe teren poate fi pedepsit cu cartonas galben deoarece saliva care ramane pe gazon ore intregi risca sa raspandeasca COVID-19.

Fotbalul din Premier League se pregateste de revenirea la antrenamente, insa jucatorii vor trebui sa isi schimbe vechile obiceiuri, din motive de siguranta pentru sanatate.

"Scuipatul este o practica obisnuita in fotbal, dar nu este igienica. Atunci cand reluam competitiile fotbalistice ar trebui sa evitam acest lucru. Jucatorii pot primi cartonas galben pentru asta. Este neigienic si este un mod de a raspandi virusul.", a spus Michel D'Hooge, membru FIFA, pentru The Telegraph.

"Daca persoana este infectata dar asimptomatica, virusul este prezent in gat si poate fi expulzat in mediu prin scuipare. Jucatorii trebuie sa se dezobisnuiasca de acest obicei.", a explicat Dr. Ian Brierley de la Universitatea din Cambridge.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!