Pe front la 53 de ani! Un fost campion cu Arsenal se implică în războiul din Ucraina și renunță pentru moment la antrenorat

Oleg Luzhnyi Arsenal razboi Rusia Ucraina Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 27 Februarie 2022, 16:59
Data actualizarii: Duminica 27 Februarie 2022, 17:01

După frații Klitschko, încă un fost mare sportiv este gata să lupte pentru Ucraina în războiul cu Rusia.

Oleg Luzhnyi, fostul fundaș de la Dinamo Kiev sau Arsenal, campion al Angliei în 2002, a vorbit despre situația gravă din Ucraina cauzată de războiul cu Rusia.

Oleg Luzhnyi luptă pentru Ucraina

Luzhnyi, acum în vârstă de 53 de ani, și-a început cariera de antrenor în 2006, ocupând funcția de secund și interimar la Dinamo Kiev în mai multe perioade, dar și cea de principal la Tavriya Simferopol, în sezonul 2012/2013. Oleg, liber de contract din 2019, plănuia, în urmă cu două luni, să revină în Anglia pentru a-și continua cariera de tehnician, însă ultimele evenimente din țara natală i-au dat planurile peste cap, scrie Sky Sports.

"Situația este îngrozitoare. Vreau să vin în Marea Britanie pentru a antrena, dar, înainte de orice, voi lupta pentru poporul meu, pentru țara mea și pentru democrație.

Sper ca totul să se încheie cât mai rapid. Oamenii nevinovați își pierd viața, iar familiile lor sunt sfâșiate de durere. O țară invadată și distrusă pentru ce? Trebuie să fim uniți și să punem capăt acestui război", a spus Luzhnyi, pentru sursa citată.

Britanicii scriu că Oleg Luzhnyi a vizitat sâmbătă unul dintre numeroasele adăposturi antiaeriene din orașul Lvov, iar acum, la 53 de ani, "se pregătește să se implice personal în război".

"Toți cei cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani pot fi chemați la luptă, toată lumea este pregătită. Oamenii îl lovesc pe Oleg oriunde merge. Sunt tineri care nici măcar nu erau născuți când el juca, dar care îl opresc pe stradă, îi cer o poză sau îl salută. Este foarte respectat și va fi o sursă de putere pentru oamenii din oraș atunci când îl vor vedea", a spus Simon Stakhiv, un prieten din copilărie al lui Oleg Luzhnyi, care locuiește acum în Londra.

Oleg Luzhnyi (52 de meciuri la naționala Ucrainei), și-a început cariera la Lvov, iar în 1989 a fost transferat de Dinamo Kiev, formație la care a petrecut 10 ani și a câștigat 13 trofee. Fundașul dreapta a fost cumpărat de Arsenal în 1999, iar alături de londonezi a jucat în peste 100 de meciuri și a câștigat cinci trofee, inclusiv un titlu în Premier League, în sezonul 2001/2002. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!