OPINIE | Iresponsabilii de la MTS, COSR, FRF și LPF. De ce e sportul românesc în faliment

Razvan Burleanu Eduard Novak Gino Iorgulescu Mihai Covaliu Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 28 Octombrie 2021, 12:47
Data actualizarii: Joi 28 Octombrie 2021, 13:04

Nicio acțiune de informare sau de promovare a măsurilor antiCovid în aproape doi ani de pandemie!

 

de Florin CARAMAVROV

Nicio acțiune de informare sau de promovare a măsurilor antiCovid în aproape doi ani de pandemie!

Acesta este bilanțul Ministerului Tineretului și Sportului, al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, al Federației Române de Fotbal și al Ligii Profesioniste de Fotbal din România!

 

Citesc cu perplexitate știrea de pe gsp.ro, cum că fotbalul românesc ar intra în colaps pentru că jucătorii nevaccinați nu mai pot fi cazați la hoteluri înaintea meciurilor din deplasare. Dincolo de lipsa de comunicare dintre FRF, LPF și MTS, mă intrigă faptul că aceste trei foruri, plus COSR, nu au întreprins absolut nimic în toată perioada de pandemie pentru promovarea măsurilor de prevenție a Covid-19.

 

Nu-mi amintesc și nu găsesc pe google nicio campanie de informare sau pentru purtarea măștii inițiată de cei patru „balauri” ai sportului românesc. Dar nici de alte federații. Dorm cu toții prin birouri, iar apoi se vaită că se închid și dau faliment. Nu numai sportivii trebuiau informați și ajutați să înțeleagă ce se întâmplă în lume la ora actuală, ci și fanii echipelor. Una e când îți spune, de exemplu, un campion olimpic sau selecționerul naționalei sau foste glorii că trebuie să te protejezi și să porți mască, alta când lași totul la voia întâmplării.

 

Salarii babane pentru nimic

 

Dați-mi voie să afirm că oamenii care conduc cele trei instituții amintite, plus ceilalți șefi de federații, sunt profund iresponsabili. Să organizezi sport de performanță implică și o latură socială, extrem de importantă în societatea în care trăim. Domnii Novak, Covaliu, Burleanu, Iorgulescu și toți ceilalți președinți de federații nu înțeleg care este rolul lor în organizarea sportului, în componenta socială a competițiilor. Par parașutați de undeva, din politică sau din neant, trăind acum în bula lor și primindu-și lunar salariul baban.

 

Da, fraților, ați auzit cât câștigă Gino Iorgulescu fără să facă mai nimic la LPF? 30.000 de euro pe lună, conform gsp! Iar „mâna dreaptă” Justin Ștefan – 20.000 de euro lunar!

 

I-ați văzut pe cei doi, plus Burleanu, Novak sau chiar Covaliu, mergând la cluburi, vorbind cu sportivii, explicându-le gravitatea situației și de ce trebuie să fie atenți pe unde merg, cu cine intră în contact, de ce trebuie să se protejeze, cum să o facă? Eu nu!

Acesta este doar un exemplu de cum reacționează oamenii din sport într-un moment dificil. Anchilozați, închistați, să le fie doar lor bine, nu contează ceilalți, nu contează de unde le vin banii, important e să intre la „teșcherea”.

Să nu ne mai întrebăm de ce suntem aproape de faliment cu sportul, ca și cu țara. Cei care ne conduc sunt departe de lumea civilizată, de ce se întâmplă în domeniile lor în țările dezvoltate, nu reacționaează la nou, nu știu ce să facă, se complac în sisteme și concepții învechite.

 

Când vor exista conducători care vor ieși din carapacea lor și vor ști să comunice, să aibă recație și în vremuri liniștite, și în vremuri de restriște, atunci vom mai avea o șansă. 

 

 

 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!