VIDEO Klitschko, mesaj de pe front pentru ruși: „Ați arătat ură pentru eternitate! Tăceți și înghițiți propaganda unui dictator nebun!” 

Vladimir Klitschko Ucraina Vitali Klitschko Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 12 Martie 2022, 18:47
Data actualizarii: Sambata 12 Martie 2022, 18:48

Rusia a invadat Ucraina în dimineața zilei de 24 februarie, iar de atunci, ucrainenii se luptă pentru a opune rezistență armatei rusești. 

Vitali Klitschko este primarul din Kiev și a decis în momentul invaziei rusești să rămână în capitala Ucrainei, pentru a lupta pentru țara sa. Alături de el se află și fratele său, Vladimir Klitschko. Cei doi au fost prezențe constante pe rețelele de socializare, acolo unde oferă informații legate de situația din Ucraina. 

Mesajul dur al lui Klitschko pentru ruși 

Vladimir Klitschko a postat recent pe Instagram un mesaj în care li se adresaează rușilor. Acolo, fostul mare boxer vorbește despre modul în care poporul rusesc s-a lăsat influențat de propaganda de la Kremlin și de cuvintele lui Vladimir Putin, fără să ia măsuri împotriva președintelui.   

„Acesta este un mesaj pentru toți rușii care mai sunt în stare să gândească. Celor care au ambiții imperialiste și au invadat Ucraina. Prin barbaritatea așa-zisei armate, voi ați arătat ură pentru eternitate.

Cuvintele pe care vi le spune guvernul vostru și pe care le auziți la televizor sunt un nonsens absolut. Sunteți voi cei care ați crezut această propagandă ticăloasă și nu ați crezut tot ce v-au zis rudele și prietenii din Ucraina.

Sunteți voi cei are ați tăcut în ultimii 8 ani, când țara voastră a ocupat Crimeea și o parte din Donbass. Sunteți voi cei care ați tratat ucrainenii cu aroganță și ați crezut că această nație nu există. Sunteți voi cei care ați răspândit mituri despre naziști sau alte nonsensuri.

Sunt soldații voștri cei care vă sunt soți sau tați, iar acum au venit peste Ucraina, iar voi știți toate astea. Îi sunați și îi intrebați cum le este în 'misiune'. Țineți minte: Nu trebuie să fim eliberați de nimic! Ucraina este o țară care a ales o cale democratică. Și vom lupta pentru alegerea noastră.

Nu suntem noi cei care au venit peste pământul vostru. Sunteți voi cei care ne omoară copiii și ne bombardează orașele sau casele.

În timp ce rămâneți tăcuți și înghițiți propaganda unui dictator nebun, întreaga lume civilizată este astăzi de partea Ucrainei. Iar cei din armată voastră au înțeles deja asta. Fiți curajoși ca ucrainenii și salvați-vă țara. Noi nu vom renunța la a noastră”, a transmis Vladimir Klitschko pe Instagram. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!