Vitali Klitschko Instagram Papa Francisc Razboi ucraina Box

Vitali Klitschko, mesaj puternic pe Instagram. "Să-și asume funcția morală care vine la pachet cu rolul lor"

A 12-a zi a invaziei Rusiei asupra Ucrainei.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 07 Martie 2022, 10:04
Data actualizarii: Luni 07 Martie 2022, 10:14

Vitali Klitschko, primarul Kievului, și-a exprimat revolta pentru ce se întâmplă în Ucraina și pe rețeaua de socializare Instagram. Fostul campion mondial al greilor la box luptă cu arma în mână de la izbucnirea conflictului ruso-ucrainean și a devenit o voce puternică peste tot în Europa. 

Klitschko a postat mai multe mesaje puternice prin care solicită oprirea demersului lui Vladimir Putin și își strigă revolta prin toate căile. În ultima postare de pe Instagram, fostul star al nobilei arte cere intervenția lui Papa Francisc.

Mesajul lui Vitali Klitschko îndreptat spre Papa Francisc

"Ce se întâmplă în Europa atinge inimile locuitorilor acestei planete, care iubesc justiția și bunătatea, indiferent de religia lor.

Le cer liderilor spirituali ai lumii să ia atitudine și să își asume funcția morală care vine la pachet cu rolul lor, dar și pacea promovată de religiile lor. Astfel, mă întorc spre Preasfinția Lui Papa Francisc, Ahmed Mohamed Ahmed El-Tayeb, Dalai Lama și Chief Rabii și îi invit să vină la Kiev pentru a-și arăta solidaritatea față de poporul ucrainean.

Le cerem să-și arate compasiunea și să se unească în spiritul armoniei de care țara noastră și întreaga lume au nevoie. Să facem din Kiev capitala umanității, spiritualității și a păcii", a scris Vitali Klitschko, pe Instagram, potrivit digisport.ro.

Armata rusă îşi continuă luni ofensiva în toate direcţiile în Ucraina, bombardând al doilea oraş al ţării, Harkov, şi încercând să încercuiască Kievul. Totodată, armata rusă a anunţat că va deschide mai multe culoare umanitare şi va instaura încetări ale focului locale pentru evacuarea civililor din capitala ucraineană Kiev şi din oraşele Harkov, Mariupol şi Sumî.

În fine, după o săptămână şi jumătate de război, se aşteaptă ca Rusia şi Ucraina să se întâlnească luni pentru o a treia rundă de discuţii, ambele părţi sugerând anterior că aceasta ar putea avea loc luni. Nu se cunoaşte deocamdată locul şi ora exactă a acestor discuţii, a notat, luni, Agerpres.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!