Khamzat Chimaev, luptătorul momentului din UFC, era gata să se retragă anul trecut după o luptă cumplită cu Covid-19

UFC Khamzat Chimaev Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 06 Noiembrie 2021, 22:10
Data actualizarii: Sambata 06 Noiembrie 2021, 23:25

Pro X și Voyo.ro transmit în noaptea de sâmbătă spre duminică o nouă gală spectaculoasă, UFC 268, eveniment care are loc la Madison Square Garden, în New York.

Khamzat Chimaev este de departe cel mai popular luptător din UFC. Clipurile sale de prezentare și fotografiile de pe rețelele de socializare sunt de zece ori mai urmărite decât ale tuturor actualilor campioni la un loc.

Dana White spune că nu a mai văzut asemenea numere din perioada de glorie a lui Conor. Cu toate acestea, cariera lui Khamzat era gata să se termine anul trecut.

După câteva luni de luptă cu boala care a dat peste cap întreaga omenire, Khamzat a intrat într-o depresie cumplită. A fost spitalizat de mai multe ori și părea că acest coșmar nu se mai termină.

Președintele UFC, Dana White, s-a declarat uimit de faptul că tânărul superatlet cecen a fost atât de afectat și a recomandat tuturor sportivilor săi să fie extrem de atenți. Văzând că nu poate să se mai antreneze, Khamzat a anunțat că se retrage.
 
Ajutorul a venit însă de la cine nu se aștepta nimeni, de la șeful statului cecen, Ramzan Kadyrov, care l-a sunat pe Khamzat și l-a încurajat să se recupereze și i-a oferit toată susținerea sa pentru o refacere rapidă
 

Kadyrov a spus că tinerii ceceni care îl iubesc pe Khamzat și care îl privesc ca pe o sursă de inspirație sunt alături de el. L-a chemat în Cecenia și i-a pus la dispoziție toate resursele necesare pentru a depăși momentul greu.

Norii grei par să fi dispărut din viața lui Khamzat, care a revenit ca un adevărat superstar în Octogon și a obținut o victorie spectaculoasă în fața lui Li Jingliang.

Articol de Alexandru Ganci

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!