Justiția din Argentina a încheiat anchetarea morții lui Maradona: opt persoane inculpate pentru omor

Diego Armando Maradona Argentina justitie omor din culpa Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 09 Martie 2022, 12:18
Data actualizarii: Miercuri 09 Martie 2022, 12:23

Este vorba despre doctorii și infirmierii care l-au îngrijit pe fostul mare fotbalist.

Justiţia argentiniană a dispus închiderea etapei de anchetare în dosarul privind cauzele care au dus la moartea legendarului fotbalist Diego Maradona şi acum se aşteaptă citaţia pentru dezbaterea orală, transmite EFE, care citează surse judiciare.

Justiţia a anchetat opt persoane pentru presupus ”omor din culpă şi posibilă tentativă de omor”, delict care prevede o sentinţă între 8 şi 25 de ani de închisoare, urmând să stabilească dacă îngrijirea acordată fostului campion mondial a fost deficitară şi dacă s-a apelat la toate mijloacele necesare pentru evitarea decesului.

Diego Armando Maradona a decedat pe 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani

Persoanele inculpate sunt Leopoldo Luque, psihiatra Agustina Cosachov, psihologul Carlos Diaz, medicului coordonator al internării la domiciliu, Nancy Forlini, coordonatorul infirmierilor Mariano Perroni, infirmierii Ricardo Omar Almiron şi Dahiana Gisela Madrid şi medicul generalist Pedro di Spagna.

Conform presei locale, cererea de dezbatere orală trebuie făcută de procurori înainte de 13 aprilie.

Maradona, care suferea de probleme cu rinichii, ficatul şi inima, a murit la 60 de ani în urma unui infarct, pe 25 noiembrie 2020, la doar câteva săptămâni după o operaţie pe creier, pentru îndepărtarea unui cheag de sânge. 

Autopsia fostului campion mondial a determinat că decesul a intervenit ca urmare ”a unui edem pulmonar acut secundar şi a unei insuficienţe cardiace cronice exacerbate”. La inimă s-a descoperit că suferea de o cardiomiopatie dilatată.

Agerpres

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!