Gaspar Servio Denis Alibec Diego Armando Maradona Florin Andone George Puscas Fotbal extern

VIDEO Râsu' plânsu'! Portarul antrenat de Maradona a marcat în 2021 mai mult decât Pușcaș, Andone și Alibec la un loc

Goalkeeperul vine din America Latină, care i-a dat pe legendarii portari golgheteri Rogerio Ceni, Chilavert, Higuita sau Campos.

Cătălin Parfene
Data publicarii: Joi 06 Ianuarie 2022, 12:15
Data actualizarii: Joi 06 Ianuarie 2022, 12:05

Gaspar Servio, un portar argentinian în vârstă de 29 de ani legitimat la clubul Guarani din Paraguay, este cel mai prolific goalkeeper în 2021, conform Federației Internaționale de Istorie și Statistică a Fotbalului.

A înscris și o dublă în campionatul din Paraguay

Servio a înscris în prima ligă paraguayană, de-a lungul ultimului an calendaristic, 7 goluri, bifând inclusiv o dublă în urma a două penalty-uri.

Practic, dacă ne raportăm la reușitele din campionat, portarul argentinian a marcat în 2021 mai mult decât trei dintre atacanții naționalei României luați la un loc: George Pușcaș (două goluri în tot anul), Florin Andone (niciunul) și Denis Alibec (patru goluri în 2021). 

Niciunul nu a înscris la echipa națională și singurul dintre cei trei care a marcat în afara campionatului a fost Andone, o singură dată, în Cupă, astfel că reușitele totale însumate ale vârfurilor ”tricolorilor” abia egalează performanța lui Servio.

Gaspar Servio a fost elevul lui Maradona la Dorados

Crescut la River Plate, portarul argentinian a fost antrenat și de Diego Armando Maradona, pe când evolua la Dorados, în Mexic.

Servio a revenit recent în țara natală, fiind împrumutat zilele trecute de Guarani, pentru un sezon, la Rosario Central, din prima ligă.

America Latină este recunoscută pentru portarii golgheteri de legendă pe care i-a dat în ultimele decenii: Rogerio Ceni (131 de goluri / Brazilia), Jose Luis Chilavert (67 de goluri / Paraguay), Rene Higuita (41 de goluri / Columbia) sau Jorge Campos (46 de goluri / Mexic), cel din urmă evoluând însă uneori și pe postul de atacant.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!