Jean-Pierre Adams a murit. Fostul fotbalist și-a petrecut ultimii 39 de ani în comă 

Jean-Pierre Adams Franta Stiri Jean-Pierre Adams a murit. Fostul fotbalist și-a petrecut ultimii 39 de ani în comă
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 06 Septembrie 2021, 18:39
Data actualizarii: Luni 06 Septembrie 2021, 18:52

Luni, francezul a încetat din viață după o luptă de 39 de ani cu starea vegetativă.

Jean-Pierre Adams a încetat din viață la vârsta de 73 de ani. Fostul fotbalist se află în comă din 1982, din cauza unei erori a anestezistului într-o operație banală la genunchi, efectuată acum 39 de ani.

Chiar înainte de începerea intervenției chirurgicale, apărătorul și-a sunat soția pentru a o liniști: „Încep să mă pregătească. Anestezistul va veni în câteva minute”, au fost ultimele cuvinte rostite de Jean-Pierre Adams.

  • Jean-Pierre Adams a murit. Fostul fotbalist și-a petrecut ultimii 39 de ani în comă

Din cauza dozei prea mari de anestezic, francezul a suferit o contracție a bronhiile care i-a făcut dificilă respirația, iar creierul său a rămas fără oxigen. Din acel moment, jucătorul cu 22 de prezențe în tricoul naționalei Franței s-a aflat în stare vegetativă.

Adams are o poveste de viață incredibilă. Născut la Dakar, în Senegal, acesta a emigrat în Franța când avea 10 ani. Din cauza situației financiare precare, a fost nevoit să muncească într-o fabrică unde se producea cauciun. Soarta lui Adams avea să se schimbe când a fost descoperit de reprezentații clubului Nimes, unde și-a început cariera de fotbalist profesionist. 

Între 1973 și 1975, Adams l-a avut antrenor la echipa națională a Franței pe Ștefan Kovacs și partener în centrul apărării pe Marius Tresor. După o victorie cu Polonia, antrenor român supranumit cuplul de fundași centrali „Garda Neagră”.

De-a lungul carierie, fostul fotbalist a mai evoluat pentru OG Nice, Paris Saint-Germain, Mulhouse și Chalon. Pentru echipele de club a adunat 285 de meciuri, reușind să marcheze 26 de goluri, dar este posibil ca numărul prezențelor și ale reușitelor să fie mai mare, având în vedere monitorizarea din anii '70 și '80.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!