Ilie Dumitrescu își vinde "perla"! Vrea 1.65 milioane de euro pentru clădirea care i-a adus notorietate în lumea artei

Ilie Dumitrescu centrul vechi bucuresti Hanul cu Tei ilie dumitrescu afaceri imobiliare Stiri Ilie Dumitrescu, în interiorul Hanului cu Tei / Foto - Hanul cu Tei (FB)
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 20 Martie 2024, 16:12
Data actualizarii: Miercuri 20 Martie 2024, 16:11

Fostul atacant de la Steaua, Sevilla și Tottenham deține o clădire emblematică din Centrul Vechi al Capitalei. 

Potrivit site-ului companiei de consultanță imobiliară Romania Sotheby's International Realty, Ilie Dumitrescu (55 de ani) a scos la vânzare Hanul cu Tei, unul dintre cele mai cunoscute și mai vechi imobile din Centrul Vechi al Capitalei și un ansamblu arhitectural cu o mare însemnătate istorică.

Suma cerută la prima strigare este de 1.65 milioane de euro

Clădirea are deschidere în Strada Lipscani și strada Blănari și are o suprafață construită este de 1.490 mp, fiind distribuiți la parter, etaj și mansardă. Prețul cerut la prima strigare este de 1.65 milioane de euro, reprezentând un profit uriaș pentru fostul sportiv, care ar fi plătit doar 250.000 de dolari, în 2004, și ar mai fi investit câteva sute de mii în renovare. Suma ar putea scădea ușor pentru că zona nu este încă bine valorificată din punct de vedere turistic și comercial, din cauza numeroaselor ruine aflate în imediata apropiere, pe strada Băcani

  • Ilie Dumitrescu, în interiorul Hanului cu Tei / Foto - Hanul cu Tei (FB)

De asemenea, mai multe clădiri din această locație, inclusiv blocul care găzduia istoricul bar "Club A", au intrat într-un lung proces de consolidare, pentru că se aflau pe lista celor încadrate în clasele de risc seismic I și II. Pentru componentul "Generației de Aur", locația are și o semnificație negativă, fiul său, Sică, fiind arestat în apropiere de ofițeri sub acoperire și fiind ulterior condamnat pentru trafic intern de droguri de mare risc.

Un Hagi s-a aflat printre proprietarii inițiali

Hanul cu Tei este un complex comercial construit în 1833 de către negustorii Atanasie Hagi, Gheorghe Polizu și Ștefan Popovici și a fost renovat de mai multe ori de-a lugul existenței. În perioada comunistă aici a fucționat una dintre puținele consignații de artă și obiecte prețioase, apoi timp de mai multe decenii a fost galerie de artă și a găzduit magazine cu materii prime pentru artiștii plastici.

După ce a intrat în proprietatea fostului atacant, a fost deschisă o sală de evenimente corporate și private cu o capacitate de 300 de persoane, foarte apreciată pentru petreceri business sau lansări culturale. După ce a devenit patronul unei galerii de artă, fostului fotbalist i s-a deschis apetitul pentru pictură și artele frumoase.

Foto -  Gabriel Chirea, Hanul cu Tei (FB)

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!