Arena Națională, pregătită pentru refugiații din Ucraina! Nicușor Dan a făcut anunțul 

Arena Nationala refugiati ucraineni Ucraina Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 25 Februarie 2022, 17:51
Data actualizarii: Vineri 25 Februarie 2022, 17:54

România sare în ajutorul refugiaților ucraineni, după ce Vladimir Putin a invadat Ucraina. 

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, se pregătește pentru scenariul în care București va trebui să găzduiască refugiați din Ucraina, iar în acest sens a anunțat care sunt demersurile pregătite. 

Arena Națională, pregătită pentru refugiații din Ucraina

Astfel, Nicușor Dan a anunțat pe contul său de Facebook că 25.000 de refugiați ucraineni pot fi cazați la București. Principlul adăpost ar fi Arena Națională, acolo unde refugiații ar urma să fie plasați în parcarea subterană. 

Pe lângă Arenă, mai există și săli de sport în care refugiații ar putea fi duși. 

„Am convocat azi o discuție cu responsabili din Primăria Capitalei și din instituțiile subordonate pentru a evalua resursele pe care le putem pune la dispoziție dacă autoritățile guvernamentale ne solicită sprijinul pentru refugiații de război din Ucraina. 

Avem un număr estimat de 25.000 de locuri pentru cazarea de urgență (cea mai mare parte la Arena Națională, dar și în săli de sport din mai multe școli), inclusiv paturi de campanie și saci de dormit. Avem și 150 de locuri de cazare pentru refugiați aflați în situații mai dificile (de pildă părinți cu copii mici). De asemenea, putem oferi circa 5.000 de porții de mâncare pe zi prin cantinele sociale ale Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București și putem pune la dispoziție asistență medicală, pentru cei care au nevoie, în cele 19 spitale ale Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București. 

E momentul să arătăm solidaritate cu cetățenii ucraineni care suferă din cauza războiului și care au nevoie de ajutorul nostru”, se arată în anunțul făcut de primarul Capitalei. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!