FOTO Gică Popescu, sfâșiat de durere în urma tragediei din Turcia: „Încă nu-mi revin!” Ce a spus fostul internațional

Gica Popescu cutremur Turcia Galatasaray Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 07 Februarie 2023, 17:22
Data actualizarii: Marti 07 Februarie 2023, 17:23

Turcia și Siria au fost zguduite de un seism cu magnitudinea 7,8 pe scara Richter cu epicentrul în provincia Kahramanmaraș.

Gică Popescu, actual președinte la Farul Constanța, a evoluat de-a lungul carierei sale fotbalistice și în Turcia la Galatasaray. Fostul internațional cu peste 100 de prezențe în echipamentul reprezentativei României a fost legitimat la turci în perioada iulie 1997 - august 2001.

Gică Popescu, sfâșiat de durere în urma tragediei din Turcia: „Încă nu-mi revin!” Ce a spus fostul internațional

Legendarul fotbalist a postat un mesaj pe rețelele social media în care și-a expus suferința față de poporul turc în urma seismului care a zguduit grav Turcia. Gică Popescu a precizat că se simte la pământ și că încă nu și-a putut reveni din șocul veștilor auzite.

„Încă nu-mi revin din șocul provocat de tragedia din Turcia... A fost pentru mulți ani casa mea și mă doare teribil să văd prin ce drama trece un popor care îmi este atât de drag. Toată iubirea și compasiunea mea merg către voi”, a scris fostul internațional pe Facebook.

Turcia, afectată frecvent de cutremure

Situată în zona unor plăci tectonice importante, Turcia este afectată deseori de cutremure. Unul dintre cele mai grave cutremure din ultimii ani s-a produs în octombrie 2020 în oraşul Izmir de la Marea Egee, când peste 100 de persoane au murit.

În noiembrie 1999, un cutremur cu magnitudinea 6,3 a ucis aproximativ 900 de persoane în regiunea Düzce. În luna septembrie a aceluiaşi an, un cutremur deosebit de puternic, cu magnitudinea 7,4, a ucis peste 17.100 de persoane în regiunea din jurul oraşului industrial Izmit, la o distanţă de aproximativ 130 de kilometri de acesta. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!