FOTO Gică Hagi, compătimitor cu populația turcă în urma cutremului sfâșietor. Ce a spus antrenorul

Gica Hagi cutremur Turcia Galatasaray Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 06 Februarie 2023, 17:20
Data actualizarii: Luni 06 Februarie 2023, 17:33

Turcia şi Siria au fost zguduite de un seism cu magnitudinea de 7.8 grade pe scara richter, ce a provocat sute de morţi şi răniţi.

Gică Hagi a evoluat în Turcia la Galatasaray în perioada august 1996 - 2001, după ce a petrecut doi ani la giganții din Spania, FC Barcelona. Legendarul fotbalist s-a și retras la turci, dar a revenit la cârma echipei unde a făcut show în două rânduri: martie 2004 - mai 2005, respectiv octombrie 2010 - martie 2011.

Gică Hagi, compătimitor cu populația turcă în urma cutremului sfâșietor: „Sunt alături de voi!”

În urma seismului zguduitor din Turcia și Siria, Gică Hagi a scris un mesaj în emoționant pe rețelele social media, în care a evidențiat faptul că este alături de poporul turc.

„Toate gândurile mele merg către poporul turc, greu încercat în aceste momente. Sunt alături de voi!”, a scris Gică Hagi pe rețelele social media.

Turcia, afectată frecvent de cutremure

Situată în zona unor plăci tectonice importante, Turcia este afectată deseori de cutremure. Unul dintre cele mai grave cutremure din ultimii ani s-a produs în octombrie 2020 în oraşul Izmir de la Marea Egee, când peste 100 de persoane au murit.

În noiembrie 1999, un cutremur cu magnitudinea 6,3 a ucis aproximativ 900 de persoane în regiunea Düzce. În luna septembrie a aceluiaşi an, un cutremur deosebit de puternic, cu magnitudinea 7,4, a ucis peste 17.100 de persoane în regiunea din jurul oraşului industrial Izmit, la o distanţă de aproximativ 130 de kilometri de acesta. 

Cariera impresionantă a lui Gică Hagi

Impresionanta carieră a lui Gică Hagi a început la Farul Constanța, în 1982. ”Regele” ajungea în București în 1983, la Sportul Studențesc, iar trei ani mai târziu prindea transferul carierei, la Steaua, proaspăta campioană a Europei, cu care a și câștigat Supercupa Europei în fața celor de la Dinamo Kiev (Hagi marca atunci golul victoriei).

În 1990, Real Madrid îl cumpăra pentru 4,3 milioane de euro, iar Hagi devenea primul și singurul român care a jucat în tricoul formației de pe ”Bernabeu”!. Au urmat ”Brescia Romena” condusă de Mircea Lucescu, Barcelona și Galatasaray.

În Turcia, Gică Hagi a avut cele mai mari performanțe din cariera de fotbalist. A câștigat, alături de Galatasaray, de patru ori consecutiv titlul în Super Lig, dar și o Cupă, două Supercupe, Cupa UEFA și Supercupa Europei.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!