Germania își pune bazele la dispoziția ucrainenilor! Lovitură pentru Rusia în războiul inegal cu Ucraina

nancy faeser Război în Ucraina Rusia Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 02 Martie 2023, 10:31
Data actualizarii: Joi 02 Martie 2023, 10:43

Germania, dispusă să susțină Ucraina pe toate fronturile în războiul cu Rusia.

Germania a propus, miercuri, sportivilor ucraineni să utilizeze bazele sale sportive pentru a se pregăti în vederea Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de la Paris din 2024.

„Oribilul război de agresiune rus a lovit ca un trăsnet şi sportul ucrainean”, a afirmat ministrul german al Sporturilor, Nancy Faeser, care a afirmat că „Germania este solidară cu Ucraina”.

Aproximativ 220 de sportivi şi antrenori ucraineni au fost ucişi şi 320 de baze sportive au fost parţial sau total distruse de la debutul războiului declanşat pe 24 februarie 2022 de Rusia în Ucraina, a indicat la finele lunii ianuarie ministrul ucrainean al Sporturilor, Vadim Gutţait.

Sportivii ucraineni se vor putea pregăti în bazele germane

„Noi ne dorim să ne aducem contribuţia, pentru a-i ajuta pe sportivii şi sportivele ucrainene în pregătirea lor. Le vom permite sportivilor de înalt nivel din Ucraina să se antreneze în Germania şi să se pregătească pentru competiţiile internaţionale”, a explicat Faeser.

„Olympiastutzpunkten”, centrele regionale de pregătire din Germania, vor fi puse la dispoziţia ucrainenilor pentru pregătirea Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de la Paris de anul viitor.

La Tokyo, în 2021, Ucraina a cucerit 19 medalii olimpice (una de aur) şi 98 de medalii paralimpice, dintre care 24 de aur.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!