Un jucător al Turciei este anchetat de UEFA pentru un gest controversat! Cum s-a ajuns aici

EURO 2024 Merih Demiral nancy faeser Turcia EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 03 Iulie 2024, 14:03
Data actualizarii: Miercuri 03 Iulie 2024, 14:03

Turcul Merih Demiral este subiectul unei anchete UEFA pentru un gest controversat făcut în timpul meciului împotriva Austriei (2-1) din optimile de finală ale EURO 2024, în care a marcat ambele goluri ale Turciei. 

UEFA a anunțat miercuri deschiderea unei anchete cu privire la un "potențial comportament inadecvat" al fundașului.

Demiral a postat pe contul său de X o fotografie în care apare în timp ce sărbătorește unul dintre golurile sale.

În acea poză îl putem observa cum face cu ambele mâini semnul "Lupilor gri", o grupare turcă de extremă dreapta. Această imagine a fost distribuită pe scară largă pe rețelele de socializare, stârnind reacții diverse.

Ministrul german de interne a reacțioant

Nancy Faeser, ministrul german de interne, a reacționat pe rețeaua X, unde a condamnat gestul și a afirmat că simbolul extremiștilor de dreapta turci nu are loc pe stadioanele de fotbal. Ea a mai spus că folosirea fotbalului european ca platformă pentru rasism este inacceptabilă și a cerut UEFA să investigheze cazul și să ia în considerare sancțiuni.

UEFA a desemnat un "anchetator pentru probleme de etică și disciplină" pentru a analiza acest incident și a indicat că vor urma mai multe informații despre acest dosar. 

Consecințe potențiale

În funcție de concluziile anchetei, Demiral ar putea fi supus unor sancțiuni din partea UEFA, care ar putea varia de la amendă până la suspendarea sa din competiție. 

Turcia urmează să înfrunte Olanda în sferturile de finală ale EURO 2024, pe 6 iulie la Berlin, iar o posibilă suspendare ar putea afecta semnificativ echipa.

  • EURO 2024 se vede la PRO TV, PRO ARENA și VOYO.
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!