Gaziantep, clubul lui Alexandru Maxim, reacție după cutremurul din Turcia, soldat cu sute de morți și răniți

Alexandru Maxim Cutremur Gaziantep Gaziantep Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 06 Februarie 2023, 09:35
Data actualizarii: Luni 06 Februarie 2023, 09:42

Turcia şi Siria au fost zguduite de un seism cu magnitudinea de 7.8 grade pe scara richter, ce a provocat sute de morţi şi răniţi.

Cutremurul s-a produs la ora locală 4:17 (1:17 GMT) şi a avut epicentrul în apropierea oraşului turc Gaziantep, nu departe de graniţa cu Siria.

Seismul s-a produs la o adâncime de circa 18 kilometri, a anunţat Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS).

Gaziantep FC, clubul la care activează și românul Alexandru Maxim, a oferit o reacție imediat după seism.

„Sperăm că nu vor exista pierderi de vieți omenești în urma cutremurului resimțit în provinciile învecinate cu Gaziantep și transmitem urări de bine tuturor cetățenilor noștri”, au scris cei de la Gazintep pe rețelele de socializare.

Comunicatul turcilor nu a fost actualizat ulterior, ceea ce ne face să credem că situația este una bună, cel puțin în privința oamenilor de la club. Redactoriii SPORT.RO au încercat să ia legătura cu Alexandru Maxim, însă până la momentul redactării acestui articol nu au primit niciun răspuns de la internaționalul român.

Din nefericire, în Turcia, cel puţin 76 de persoane au murit, a anunţat Agenţia pentru Protecţie Civilă din Turcia (AFAD).

Alte 440 de persoane au fost rănite, operaţiunile de căutare şi salvare fiind în curs de desfăşurare. Au fost înregistrate cel puţin 42 de replici, a mai precizat AFAD.

Turcia afectată frecvent de cutremure

Situată în zona unor plăci tectonice importante, Turcia este afectată deseori de cutremure.

Unul dintre cele mai grave cutremure din ultimii ani s-a produs în octombrie 2020 în oraşul Izmir de la Marea Egee, când peste 100 de persoane au murit.

În noiembrie 1999, un cutremur cu magnitudinea 6,3 a ucis aproximativ 900 de persoane în regiunea Düzce. În luna septembrie a aceluiaşi an, un cutremur deosebit de puternic, cu magnitudinea 7,4, a ucis peste 17.100 de persoane în regiunea din jurul oraşului industrial Izmit, la o distanţă de aproximativ 130 de kilometri de acesta. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!