Fotografia postată de Walter Zenga după moartea lui Gianluca Vialli: "Așa vreau să mi te amintesc" 

Gianluca Vialli Gianluca Vialli a murit Walter Zenga Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 06 Ianuarie 2023, 14:05
Data actualizarii: Vineri 06 Ianuarie 2023, 14:32

Gianluca Vialli a încetat din viaţă la vârsta de 58 de ani, răpus de cancer pancreatic. 

Gianluca Vialli, care a evoluat la Sampdoria, Juventus şi Chelsea, adunând 59 de selecţii la naţionala Italiei, a fost diagnosticat în 2017 cu cancer pancreatic. A fost declarat în remisie un an mai târziu, dar boala a revenit.

''Ştiu că probabil nu voi muri de bătrâneţe, sper să trăiesc cât mai mult, însă mă simt mai fragil ca înainte'', a mărturisit Vialli într-un documentar Netflix difuzat în martie 2022. 

''Boala te poate învăţa mult despre cine eşti şi te poate împinge dincolo de felul artificial în care trăim'', a mai spus Vialli.

Fostul atacant a fost nevoit să renunţe la rolul său de şef de delegaţie al naţionalei de fotbal a Italiei luna trecută, spunând că trebuie să se concentreze pentru a depăşi noua fază a bolii sale.

La Squadra Azzurra, Gianluca Vialli a lucrat cu selecţionerul Roberto Mancini, un prieten de o viaţă şi partener în atacul echipei Sampdoria, unde erau cunoscuţi drept ''gemenii golului''. Vialli şi Mancini au condus echipa Italiei la câştigarea EURO 2020, cucerind în 2021 trofeul pe Wembley, unde în urmă cu 29 de ani Sampdoria pierduse finala Cupei Campionilor Europeni în faţa Barcelonei.

Mesajul transmis de Walter Zenga

La scurt timp după aflarea veștii, Walter Zenga a ostat o fotografie în care cei doi apar în tinerețe, într-un parc de distracții, cu mesajul: "La revedere, Luca. Așa vreau să mi te amintesc. Odihnește-te în pace, prietene! O să-mi fie atât de dor...".

Walter Zenga și Gianluca Vialli au fost colegi la naționala Italiei, iar în 1990 s-au clasat pe locul trei la Campionatul Mondial.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!