EURO 2020 Gianluca Vialli Roberto Mancini Fotbal extern

FOTO ȘI VIDEO Imaginile care au marcat EURO 2020! De la colegi la Sampdoria la lacrimile succesului alături de Roberto Mancini, cu naționala Italiei 

Gianluca Vialli a decedat după o luptă crâncenă cu cancerul pancreatic.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 06 Ianuarie 2023, 12:06
Data actualizarii: Vineri 06 Ianuarie 2023, 14:09

Gianluca Vialli a pierdut la 58 de ani lupta cu cancerul pancreatic și a încetat din viață la Londra, acolo unde se trata și era însoțit de mama lui.

La începutul lunii decembrie, italianul a anunțat că își suspendă activitatea cu naționala Italiei, după ce a obținut un succes istoric la EURO 2020, din postura de antrenor secund al lui Roberto Mancini.

O prietenie care durează din 1983

Relația dintre Roberto Mancini și Gianluca Vialli este una deosebită, începând în 1983, atunci când cei doi jucători au ajuns la naționala U21 a Italiei. 

Timp de patru sezoane, între 1984 și 1992, Gianluca Vialli și Roberto Mancini au fost colegi și la Sampdoria, dar și la naționala mare a Italiei.

De-a lungul timpului, cei doi au fost numiți "gemenii golului", reușind cu Sampdoria să câștige două Cupe ale Italiei

În 1989, Gianluca Vialli a refuzat oferta din partea celor de la AC Milan, în urma unui pact pe care l-a făcut cu Roberto Mancini, alegând să rămână la Sampdoria, reușind să câștige Seria A în sezonul 1990-1991. 

Imaginile care au impresionat o lume întreagă

După finala câștigată de Italia la EURO 2020 împotriva Angliei, Gianluca Vialli a izbucnit în lacrimi în brațele lui Roberto Mancini, câteva luni mai târziu selecționerul Italiei dezvăluind într-un documentar că acele imagini: "sunt dragoste, prietenie între noi doi, între noi și italieni, a fost ceva cu adevărat special".

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!