FIJ, forul condus de Marius Vizer, anunță excluderea lui Vladimir Putin din toate pozițiile deținute în judoul mondial

Marius Vizer judo Rusia Vladimir Putin Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 07 Martie 2022, 12:19
Data actualizarii: Luni 07 Martie 2022, 12:25

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi omul de afaceri rus Arkadi Rotenberg au fost îndepărtaţi din toate poziţiile deţinute în cadrul Federaţiei Internaţionale de Judo (IJF), a anunţat, duminică, organizaţia condusă de austriacul de origine română Marius Vizer.

Decizia a fost anunţată într-un scurt comunicat de presă pe site-ul IJF, după ce anterior federaţia îl suspendase din postul de preşedinte de onoare pe Putin, coautor al cărţii ''Judo: Istorie, Teorie, Practică''.

''Federaţia Internaţională de Judo anunţă că dl Vladimir Putin şi dl Arkadi Rotenberg au fost îndepărtaţi din toate poziţiile deţinute în Federaţia Internaţională de Judo'', se arată în comunicat.

Miliardarul Arkadi Rotenberg a făcut parte din Comitetul Executiv al IJF ca manager de dezvoltare începând din 2013. Federaţia internaţională nu a menţionat invazia rusă în Ucraina, dar pe 27 februarie l-a suspendat pe Putin din funcţia onorifică pe care o deţinea, ''din cauza conflictului armat din Ucraina''.

De asemenea, Putin a fost deposedat de centura neagră onorifică oferită în 2013 de World Taekwondo şi de Ordinul FINA, conferit în 2014 de federaţia Internaţională de Nataţie. De asemenea, în urma invadării Ucrainei, IJF a anulat turneul Grand Slam programat la Kazan (Rusia) în perioada 20-22 mai.

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!