Mykhaylo Plokhotnyuk Poli Iasi Rusia Ucraina Vladimir Putin Liga 2

Ucraineanul care joacă în România, mesaj extrem de dur pentru Vladimir Putin: "Mi-ar plăcea să văd aceeași moarte crudă pentru el"

Mykhaylo Plokhotnyuk (22 de ani), atacantul ucrainean care joacă în România, la Poli Iași, a vorbit despre situația tragică prin care trece țara sa în contextul războiului cu Rusia.
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 07 Martie 2022, 10:45
Data actualizarii: Luni 07 Martie 2022, 11:03

Plokhotnyuk a sosit în România chiar la începutul acestui an, după ce a mai evoluat doar în Ucraina, la juniorii lui Chernomorets Odesa, Dinamo Kiev sau prima echipă a lui Ingulets. Atacantul a reușit să marcheze vineri contra Stelei, în Ghencea, scor 1-3, însă evenimentele groaznice din țara sa nu i-au permis să se bucure așa cum și-ar fi dorit.

Mykhaylo Plokhotnyuk: "Îmi dau lacrimile când văd imaginile din Ucraina"

Născut la Odesa, Plokhotnyuk a reușit să își aducă soția la Iași, însă se teme pentru ceilalți membri ai familiei sau prieteni care au rămas în Ucraina.

"Da, este o ușurare pentru mine faptul că soția mea a venit la Iași. Cu toate acestea, părinții mei, bunicii și mulți prieteni au rămas în Ucraina. În fiecare zi citesc știrile cu groază despre ceea ce se întâmplă în Ucraina.

Natalia (n.r - soția lui) se simte ca o străină, deoarece viața în România continuă normal, în timp ce în Ucraina au loc bombardamente. Încearcă să îi ajute pe ucrainenii de aici în fiecare moment, cum poate. Eu încerc să-I distrag atenția de la probleme, ne plimbăm, mergem la obiectivele turistice din Iași în timpul liber, încercăm să cunoaștem orașul, ne bucurăm că suntem împreună. Iașiul îi place Nataliei.

Are încă foarte multe frici. La câteva zile după sosirea ei la Iași era nervoasă din cauza zgomotelor puternice din stradă și din casă. Îmi este greu să-mi dau seama de adâncimea războiului, pentru că eu am fost în siguranță aici, din primele zile. Toți membrii familiei mele sunt în siguranță acum, ei încă rămân în Odessa. Dar situația se înrăutățește acolo, sunt îngrijorat de asta.

Îmi dau lacrimile când văd imaginile din Ucraina, cum orașele sunt bombardate. Este țara mea, cunosc toate aceste locuri din copilărie. Niciodată înainte de acest moment nu am crezut într-un război la scară largă în orașele noastre. Nu mă tem de aceste cuvinte, este o catastrofă mondială. Sunt sigur că guvernul rus va răspunde pentru crima de război împotriva Ucrainei. Sute de ucraineni nevinovați mor astăzi", a spus Plokhotnyuk, pentru Liga2.ro.

Mykhaylo Plokhotnyuk, mesaj extrem de dur pentru Vladimir Putin

Atacantul lui Poli Iași le-a mulțumit numeroșilor români care și-au manifestat sprijinul față de ucraineni și i-a transmis un mesaj extrem de dur lui Vladimir Puțin, președintele Rusiei care a ordonat invazia din Ucraina.

"Sunt gesturi emoționante! Mulțumim mult românilor, de multe ori am experimentat personal prietenia românilor. O mulțime de voluntari și localnici îi ajută și pe refugiați. Poli Iași și președinții noștri susțin Ucraina și națiunea noastră, au avut grijă de fotbaliștii ucraineni care au trecut prin România. De asemenea, vreau să mulțumesc separat antrenorilor și colegilor mei pentru grija și grijile lor zilnice. Am doar cuvinte de recunoștință pentru ei.

(n.r - Ce te-a șocat cel mai tare?) Cruzimea atacurilor, amploarea invaziei. Dacă în 2014 a fost o invazie militară doar pe o parte a teritoriului țării, acum nu există orașe în Ucraina în care să poți dormi liniștit. Din fericire, eu nu am prieteni sau cunoscuți care au murit în război, dar îmi fac griji pentru toți ucrainenii.

(n.r - Ce i-ai spune lui Vladimir Putin?) Oprește războiul! Nu mai ucide ucraineni! Nu mai ucide oameni din întreaga lume! Mi-ar plăcea să văd aceeași moarte crudă pentru el, cum este viața crudă pe care le-a facut-o el femeilor și copiilor", a mai spus Plokhotnyuk, pentru sursa citată.

Modifică setările cookies